Рисуването на шарки върху ноктите е лесно, ако имате под ръка лакове и четка за рисуване, както и нашите инструкции

За да направите проста шарка на ноктите - например, за да нарисувате облаци, първо трябва да се упражнявате върху хартия. Начертайте картината няколко пъти, така че ръката да не трепери в решаващия момент и едва след това прехвърлете рисунката върху нокътя. Второ, запасете се не само с основни, горни и цветни покрития, но и с художествена четка, върху която ще бъде лесно да рисувате (четката за лак едва ли е подходяща за тези модели, където е необходима точност).

Когато всички приготовления приключат, направете маникюр, следвайки нашите видео инструкции.

Сега започнете да създавате корицата с шарки. Кое от тях може да се направи дори от начинаещи? Показваме как да нарисувате шарка върху ноктите на етапи.

1Обезмаслете нокътната плоча и нанесете основен слой: лакът ще се разнесе равномерно и ще издържи по-дълго.2Нанесете един слой Maybelline Colorama в нюанс 22 Gentle Lavender върху всички нокти. Има плътна текстура, от първия слой покрива собствения цвят на нокътя и не оставя „ивици“, така че можете да спрете на един слой.© Makeup.ru© Makeup.ru3Вземете обичайната художествена кръгла четка „deuce“ - тази ще работи по-добре от „null“ или „one“, тъй като рисунката не изисква специална финес на линиите. След това върху всички нокти нарисувайте облаци на свой ред (ние използвахме лак Essie в бял нюанс на Blanc), както е на снимката.© Makeup.ru© Makeup.ru4Оставете рисунката да изсъхне поне пет минути и нанесете топ лак – разнесете го съвсем леко върху нокътната плочка, като едва я докосвате, за да не размажете рисунката.5Маникюрът е готов!

Какъв друг дизайн на ноктите може да направи дори начинаещ? Вдъхновете се от нашата селекция.

Геометричен дизайн

Този тип маникюр е много лесен за повторение. Има два начина: с помощта на шаблони или стикери. За да нарисувате сами линиите, използвайте тънки четки и тогава рисунката ще се окаже чиста. Не се страхувайте да експериментирате с цветовете - маникюрът ще изглежда много красив, ако изберете няколко контрастни нюанса, за да го създадете.

© cassmariebeauty© letsnailmoscow© letsnailmoscow© nailsbyharlig

Алтернативен френски

Когато класическото сако вече е омръзнало и душата изисква нещо ново, такъв необичаен вид френски маникюр определено ще ви хареса. Можете да вземете прозрачен лак като основа, но можете да експериментирате с модел върху върховете на ноктите си: вземете някакъв ярък цвят - металик, сребро, злато - с една дума, напълно свържете въображението си! Рисуването върху ноктите с плодове или горски плодове ще добави цвят дори в най-облачния ден и ще зарадва очите.

© aliciatnails© aliciatnails© letsnailmoscow© letsnailmoscow

Минимализъм

Много момичета предпочитат простотата и лекотата в маникюра. Това никога няма да ви омръзне, ще изглежда много нежно и спретнато, но в същото време стилно. Минимализмът този сезон е много популярна тенденция, така че не се колебайте да изберете изкуство за нокти, където има от всичко по малко.

© letsnailmoscow© purplenailbox© purplenailbox© purplenailbox

Бунт от цветове

За разлика от тези момичета, които предпочитат минимализма, други избират яркост и изобилие от цветове. Но основното тук е хармонията: цветовете трябва да се комбинират, в противен случай маникюрът няма да се окаже твърде хармоничен.

© aliciatnails© letsnailmoscow© letsnailmoscow

Тези, които избират обикновен вместо гел лак за маникюр, ще им е полезно да знаят на какво още е способен. Запомнете тези необичайни съвети.

Как иначе да използвам лак за нокти? 6 съвета

1Защита на бижутата от потъмняване

Когато въздухът влезе в контакт с метала на бижуто, протича процес на окисляване и това може да доведе до промяна на цвета. Прозрачният лак от своя страна „измества” въздуха, което помага на бижутата да запазят цвета си. Ето защо, за да запазите любимите си бижута в приличен вид възможно най-дълго, нанесете любимия си безцветен лак върху тях и запомнете: този трик няма да работи върху вече потъмнял метал.

2Стрелка "стоп" на чорапи

Всички сме изправени пред това: в средата на работния ден внезапно забелязваме напълно непривлекателна стрелка върху чорапогащник. За да не влошите ситуацията, винаги дръжте прозрачен лак в чекмеджето на работния плот. Веднага след като пигментът се абсорбира, той няма да позволи на стрелката да се разпръсне по цялата дължина на чорапогащника.

3По-бързо вдяване на конец в игла

Потопете конеца няколко пъти в безцветен лак и след като изсъхне лесно можете да го прокарате през ухото на иглата.

4Организирайте ключове

Боядисайте ключовете си с различни цветове лак, за да можете по-лесно да запомните кой за коя ключалка пасва. Пакетът "дъга" ще зарадва окото, а лаковото покритие няма да позволи на ключовете да паднат от ръцете ви.

5Запечатайте плика

Ако не обичате да облизвате лепкавите ръбове на плик, за да го запечатате, просто покрийте краищата с прозрачен лак. Проблема решен. Освен това ще сте сигурни, че със сигурност никой няма да отвори вашия плик!

6Спасителни износени обувки

Трудно е да се намери цвят лак, който пасва идеално на вашите обувки. Но ако намерите правилния цвят, те могат да боядисат драскотини. Преди да нанесете лак върху обувките, първо сравнете цветовете - за да разберете какъв нюанс има лакът, достатъчно е да покриете нокътя с него.

"

Категория: