Стрелки за очи са един от най-очевидните трикове, когато става въпрос за сватбен грим. Как да разнообразите изображението?

Целта на сватбения грим е да създаде уникален образ, подчертаващ красотата на булката. Тя може да бъде както деликатна, така и ярка, но във всеки случай трябва да прикрива несъвършенствата на кожата и да подчертава вашите предимства.

В зависимост от цвета на очите гримьорите съветват използването на козметика в различни нюанси.

Кафяви очи

Момичетата с кафяви очи ще подхождат на сенки и очна линия от тъмни цветове. Те могат например да нанесат кафяви сенки по целия клепач и да нарисуват тънки черни стрелки - това ще даде изразителност на погледа и ще изглежда подходящо на сватбата.

А акцентът върху гънката и външния ъгъл на клепача ще придаде дълбочина на погледа.

Основното е умереността. Тъмен цвят на очите и така доста силен акцент. Ето защо не трябва да избирате тъмни и драматични изображения. Стрелецът и розовото червило ще са достатъчни.

Ако изберете строг нисък кок за вашата сватба, можете да подчертаете очите си с черни стрелки и да нанесете розов нюанс върху устните си.

Сини и сиви очи

За сини и сиви очи е по-добре да използвате сенки и очна линия в спокойни тонове, а собствениците на зелени очи трябва да обърнат внимание на сенки от прасковени, бежови и сребристи нюанси. Палитрата Naked3 от Urban Decay ще бъде полезна.

А идеята за нежен грим с акцент върху очите ще намерите в това видео.

Момичетата със светли очи не трябва да използват твърде тъмни нюанси на сенките. Най-подходящо бежово, прасковено или златно. Те могат да бъдат допълнени с тънка очна линия на цилиарния контур - вид стрелка без опашка.

И можете да играете с нюанси и да използвате, например, модерни жълти сенки.

Блестящите текстури подхождат на синеоки момичета. Можете безопасно да нанесете сребърен блясък върху подвижния клепач и да нарисувате изразителни стрелки. Но не забравяйте хайлайтъра. В такъв важен ден кожата трябва да е сияйна и гладка.

Широките стрели висша мода подхождат и на синеоки момичета. Не се страхувайте, че те ще привлекат цялото внимание върху себе си. Използвайте крем за обем на устните, за да балансирате външния вид.

За повече информация как да създадете истински "от мода" стрели, вижте нашето видео.

Но можете да се справите с не много дълги кафяви стрелки - те ще направят погледа по-изразителен, но няма да се сблъскат с останалите елементи на изображението.

Друга идея за грим със стрелка за момичета със светъл цвят на очите можете да намерите в това видео.

Съвети за булки

Преди да започнете сватбения си грим, запомнете основните съвети за булките.

1Не трябва да използвате декоративна козметика или козметика за грижа, която не сте опитвали преди: те могат да причинят алергии, пилинг и зачервяване.2В навечерието на най-важния ден почистете кожата си и нанесете подхранваща маска.3И в деня на празника овлажнете кожата преди нанасяне на козметика.

Ако се съмнявате в правилния избор на една или друга опция за грим, много гримьори ви съветват да направите така наречения репетиционен - пробен сватбен грим: по този начин можете да си представите във всички цветове как ще изглеждате на вашата сватба ден.

  • Булката, на първо място, трябва да се наспи добре преди събитието, но най-важното е да намерите професионалист, който знае много за бизнеса си и лесно може да подчертае вашата естествена красота и да направи вашия образ запомнящ се и уникален .

  • Много е важно да изберете правилната цветова схема в грима. За да направите това, трябва да се вземат предвид следните фактори: първо, вашият цветен тип, второ, темата на дизайна, цветът на роклята и обувките.

Стрелите са много популярни сред булките. Къси или дълги, тесни или широки, смели или тънки, те ще подчертаят очите ви и ще ги направят по-изразителни.

Благодарение на стрелките можете визуално да увеличите или, обратно, да стесните очите си, да направите лицето си по-симетрично.
  • Тъй като самите стрелки са доста ярък акцент, не бива да наблягате твърде много на други области на лицето си.
  • Стрелките се нанасят с течна очна линия, молив или козметичен маркер за очна линия.

  • При грим със стрелки използвайте спирала за удължаване, а не спирала за обем: този трик ще ви помогне да подчертаете още повече стрелките. Подходящ, например, Unlimited от L'Oréal Paris.
  • Популярните графични стрелки ще привлекат вниманието на всеки гост на вашето тържество: те ще подчертаят очите и ще направят образа по-ярък.

  • Трябва да внимавате със също толкова популярния опушен грим за очи, тъй като се смята за доста закачлив и предизвикателен, което едва ли е подходящо за сватба. В такава ситуация има изход - "опушена" версия с прилагане на сенки от деликатни нюанси: бежово, златисто, сиво, което ще направи изображението по-светло.

  • Червено червило плюс очна линия е класически грим за вечерта, който между другото е идеален за брюнетки. Но гримьорите съветват лицето да се пудри и да се използват по-неутрални, естествени цветове като розово.

"

Какъв грим бихте избрали за вашата сватба? Напишете коментар.

Категория: