Бюти блогърите измислят все повече начини да привлекат вниманието към веждите. Сега те са украсени със стрели. Нека поговорим за необичайната тенденция в грима по-подробно

Последната мания на Инстаграм по веждите с перца вече е забравена - за да се получи такъв ефект, веждите бяха разделени наполовина и този „стайлинг“ беше фиксиран с прозрачен фиксиращ гел. Резултатът, въпреки че се оказа оригинален, но много скоро всички се отегчиха. Стрелките за вежди замениха тази тенденция.

Тази опция за гримиране на вежди няма шанс да бъде пренебрегната.За какво всъщност е предназначен: с такъв грим веждите се подчертават с цветни стрелки, като се рисуват ярки ивици отгоре и отдолу. Оказва се, така да се каже, удар на остра „опашка“. И закачлив акцент, с който изображението става необикновено.

Как започна всичко?

Изобретяването на тази техника за гримиране се приписва на американската гримьорка Алекса Линк, която сподели резултатите от своите експерименти с грим в Instagram през април. Само за няколко дни нейните стрелки на веждите събраха хиляди "харесвания" и станаха популярни в различни части на света - други бютихолици от мрежата започнаха да създават свои версии на грима със същия елемент.

Как да повторя?

За да очертае веждите по контура с помощта на стрелки, гримьорът използва различни средства: не само молив и очна линия, но и червило!

  • Последното наистина може да бъде удобно при създаване на такъв грим, но няма да се налага да очаквате дълготрайност от него по-късно.Течното червило (като Matte Shaker на Lancôme или Soft Matte Lip Cream на NYX Professional Makeup) ще бъде по-ефективно в този смисъл: текстурата му се втвърдява и след това остава върху кожата през целия ден.
  • Още по-добре е да използвате течна линия - тя ще придаде графичен вид на грима.
  • Въпреки това, стрелките на Линк върху веждите са допълнени от лек опушен ефект, така че въпросът не би могъл да се направи без използването на сенки и внимателно засенчване. Трябва да се изпълнява отвън, отвътре - тази, която е по-близо до веждите - стрелките трябва да останат чисти.
© alexalink© alexalink© alexalink© alexalink© alexalink

Можете да опитате други средства - няма ограничения. Какво ще кажете за други елементи на изображението?

  • Самият основоположник на тенденцията стрелка върху веждите, свободно съчетана със смоки айс.
  • Ярките устни, чийто нюанс съответства на цвета на стрелките, също са добър вариант.
  • Някои хора смятат, че такъв грим на веждите е толкова закачлив, че миглите, боядисани с обикновена спирала („ежедневни“, без допълнителен обем и дължина), според тях, са единствената възможност да допълнят такъв грим.
Но в този случай е по-добре да се направи без забрани: тъй като самата тенденция е резултат от експеримент, дори е добре дошло да се покаже смелост.

За да повторите една от опциите за този външен вид, гледайте нашето видео:

Бихте ли се осмелили да пробвате тази модна тенденция? Напишете в коментарите вашите впечатления.

Категория: