Тъй като камерата "изяжда" до 30% от интензитета на цвета, гримът за фотография трябва да бъде създаден малко по-ярък от обикновено, а акцентът трябва да бъде както върху очите, така и върху устните. Следвайте инструкциите на гримьора

Гримът за фотосесия има свои собствени характеристики. Трябва да бъде направено, първо, по-ярко от обикновено (няма да бъде толкова забележимо на снимката), и второ, не се страхувайте да акцентирате върху очите и устните с него. Как да се подготвите сами за снимане? Направи си сам грим стъпка по стъпка за фотосесия ще отговори на всичките ти въпроси!

Подготовка за грим

1За да премахнете замърсяванията и да почистите кожата, избършете я с мицеларна вода. Нанесете немазен овлажнител, като мляко или лосион, върху цялото си лице.2Направете лек масаж на лицето, като започнете от центъра на челото, брадичката, носа и преминете към контурите. Това ще помогне за ускоряване на процеса на кръвообращението: лицето, подобно на тялото, трябва да бъде „заредено“.Направете лек масаж, преди да нанесете грим (в идеалния случай това „лечение“ трябва да отнеме пет минути). Разпределете крема по масажните линии, без да разтягате кожата.3Когато правите грим за фотосесия, уверете се, че няма допълнителен блясък на кожата. Нанесете количество с размер на грахово зърно от матиращия праймър върху тези области на лицето, където за първи път се появява мазен блясък (Т-зоната, центърът на брадичката). Така че не е нужно постоянно да я пудрите и да утежнявате кожата си с допълнителни слоеве козметика. Разпределете основата за грим по същия начин като хидратиращия крем.Преди фотосесията, в процеса на подготовка за грим, не нанасяйте серум върху лицето си и не използвайте маски, особено с мазна текстура (в противен случай гримът може да „изплува“).4Нанесете осветяващ праймър локално върху кожата - върху онези зони, където се получава максимално отразяване на светлината (скули, страни на лицето, "гърб" на носа и брадичка). Вашата задача е да придадете на кожата деликатен блясък.5Нанесете балсам за устни, за да подготвите устните си. Това важи особено за тези със сухи или напукани устни.

Тон

6Нанесете фон дьо тен върху цялото си лице с пръсти, като обърнете специално внимание на зоните по линията на косата. По този начин няма да създадете ефект на маска.
  • Използвайте фон дьо тен Giorgio Armani Lasting Silk. Прикрива перфектно несъвършенствата, придава на кожата приятен блясък и не изсушава кожата през деня.
© Makeup.ru© Makeup.ru7Покрийте зачервяванията, пъпките и други видими несъвършенства с коректор. Не забравяйте да го приложите върху "крилата" на носа и назолабиалните гънки. Обработете добре зоната под очите с коректор.

Грим за очи

8За да предотвратите търкалянето на сенките по време на дълга фотосесия, нанесете грунд върху клепачите си - например Primer Potion от Urban Decay. Разнесете го бързо върху кожата: продуктът моментално „схваща“.9Разходете се по цилиарния контур с кафяв молив. И върху целия движещ се клепач и в гънката нанесете течни сенки с блясък: те ще придадат блясък на кожата, ще „отворят“ очите и освен това, ако е необходимо, ще помогнат за създаването на ефекта на мокри клепачи.Нюансите изберете нюд, неутрални и нанесете с пухкава четка за сенки.© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru10Отново потъмнете пространството по линията на миглите с молив (ние използвахме Giorgio Armani Smooth Silk Eye Pencil в нюанс 5). Смесете контура на очната линия с пръсти, за да стане неясен.
  • Съвет: Ако сенките ви започнат да се лющят (това може да се случи с тези, които не са кремообразни, а прахообразни), нанесете коректор под очите си. Премигнете и след това с чиста пухкава четка преминете под очите и отстранете излишъка, сякаш премахвате пигмента от гънките: по този начин определено ще избегнете ефекта на тъмните кръгове под очите.
© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ruединадесетНанесете полупрозрачна пудра, за да фиксирате коректора под очите. Това също е необходимо, така че сухите сенки да се разпределят допълнително равномерно: те се вписват по-добре върху суха текстура, отколкото върху кремообразна.12За да придадете на очите си допълнителен блясък, добавете светли сенки с блясък към вътрешните ъгли на очите.13Покрийте миглите си със спирала и ги разрешете с чиста четка, за да отстраните излишното. На последната трета от цилиарния контур, започвайки от външния ъгъл на окото, залепете снопчета изкуствени мигли.© Makeup.ru© Makeup.ru

Грим за вежди

14Срешете веждите си (изберете грим за вежди с четка) и им придайте естествена, не твърде геометрична форма, рисувайки с молив по посока на растежа на косата.

Скулптура

15С леко движение на четката нанесете прасковен руж върху скулите и ябълките на бузите. Линиите не трябва да са ясни, гримът се нуждае от свежест и естественост. Можете да нанесете пигмента малко по-интензивно, защото той се „изяжда“ от камерата.16Разходете се по горната линия на скулите с хайлайтър. Подчертайте суб-язичната област, направете леко контуриране - така контурите на лицето на снимките ще бъдат по-ясни.

Грим за устни

17Запълнете устните вътре в контура с молив в прасковен цвят – така червилото ще залепне по-добре. Моливът може да изсуши кожата ви, така че добавете към него подходящо червило (ако искате матови устни, спрете на етапа с молив).Матовият ефект на молива може визуално да намали устните, докато червилото ще ги направи по-обемни. Имайте това предвид, когато създавате грим.© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru

Поправяне на грим

18Леко потупайте Т-зоната с полупрозрачна пудра или използвайте матиращи кърпички, за да премахнете мазния блясък от лицето.

Успяхте ли да повторите грима за фотосесията със собствените си ръце? Напишете коментар.

Категория: