Тепърва започвате да овладявате грима за очи? За да направите първите стъпки с увереност, проучете нашето ръководство за основните видове и техники - то ще ви помогне да изберете това, което е точно за вас

Всички видове и техники на грим обикновено се делят на дневни и вечерни; отделна категория е арт гримът за подиума, който демонстрира необичайни решения за красота на гримьори и е подходящ само за социални събития. Трудно е съвместимо с обикновения живот.

  • Изберете типа грим, който ви подхожда в зависимост от повода, който изисква да създадете образ.
  • И също така обърнете внимание на това как тази или онази техника е „съвместима“ с вашите характеристики на външния вид - по-специално с формата на очите. Например, изрязаната гънка е идеална за предстоящ клепач, а "банан" трябва да бъде избран за тези, които трябва леко да "опънат" очите си.

След като изучите теорията, започнете да практикувате: овладейте тези, които ще ви помогнат да привлечете вниманието към вашите добродетели.

© лораборзин© annakurenkova_makeup© rehana.hussain.mua© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree

Грим без грим

Тези, които трябва леко да подчертаят очите, трябва да знаят принципите на нюд грима. Тя трябва да бъде невидима, сякаш изобщо не се използва козметика. Затова трябва да използвате сенки с меки, естествени цветове (матово бежово или нюанс на шампанско с лек блясък е това, от което се нуждаете), както и спирала - кафява, не черна.

Опушен лед

Един от вариантите за по-изразителен резултат е опушеният грим или опушените очи. Може да бъде различно: понякога, за да се създаде опушен ефект, тъмните сенки от един нюанс се засенчват върху повърхността на клепача, понякога се използват два или три нюанса, за да се създаде преход от светлина (във вътрешните ъгли на очите) към тъмни (при външните).Благодарение на това гримът става по-обемен, „релефен“, придава повече дълбочина на погледа.

Със стрелки

Перфектни графични стрелки или меки, с леко засенчване? Всеки избира според особеностите на външния си вид, според стила си. Но за да овладеете рисуването дори на най-простите стрелки, имате нужда от време и търпение - първият път, когато нарисувате права линия и спретната остра „опашка“ едва ли е възможна.

Котешко око

Гримът за котешко око включва комбинация от опушен айс и остри графични стрелки. Те се изпълняват така, че леко да разтягат очите, като "повдигат" външните ъгли на очите - така се получава атрактивният ефект на котешки поглед.

Изрязани гънки

Специална техника за изрязване на гънките е да се подчертае гънката на клепача: в нея се „полага“ тъмен нюанс сенки, след което се разтушва, създавайки лека мъгла.Оказва се особено изразителна версия на грима с опушен лед, който между другото е особено полезен за тези, които имат проблема с предстоящия клепач - това е потъмняването на гънката, което помага да се скрие самото „надвиснало“.

" Банан"

Това е кодовото име на една от основните техники за засенчване. Ще ви трябват три нюанса: светъл, тъмен и междинен - един, с който можете да създадете преход между първите два. Тъмният нюанс не само създава акцент върху външните ъгли на очите, но и отделя движещия се клепач от неподвижния. В резултат на това линиите очертават очите по такъв начин, че формата им придобива удължението на банан - откъдето идва и името на техниката.

" Примка"

Друга класическа техника за гримиране е примката. С него те начертават линия по цилиарния контур и вместо да я изведат отвъд външния ъгъл на окото и да получат заострена стрелка, тя се закръгля към гънката на клепача - получава се примка, която след засенчване помага за придаване на изразителност на очите.

Релефна техника

Тази техника е една от най-универсалните. Първо, той помага да се подчертае всяка форма на очите, и второ, той е много лесен за овладяване - не са ви необходими дълги тренировки, за да получите перфектния резултат след първите експерименти с този вид грим. Това е създаването на мъгла с помощта на наслоени сенки. Ефектът на обема дава използването на няколко нюанса сенки и акцент както върху гънката на клепача, така и върху външните ъгли на очите. За разлика от "банана" и "примката" , релефната техника е насочена към получаване на по-естествен резултат с меки преходи от един нюанс към друг.

Коя от тези техники бихте искали да опитате? Напишете коментар.

Категория: