Не само в салона можете да си направите такъв маникюр, от който няма да се срамувате. Как да си го направим у дома?

Един малък детайл често може да промени цялото изображение за добро или за лошо. И маникюрът е един от тях.

За перфектен маникюр по правило се обръщат към професионалисти в салоните. Но всъщност дори тези, които не са свикнали да лакират и да се грижат за собствените си нокти, могат да ги поддържат в перфектно състояние без много усилия.

Как да направите перфектния маникюр?

1Повече внимание

За да не криете ръцете си в джобовете си, осигурете им грижа - тя трябва да бъде толкова задълбочена, колкото и грижата за кожата на лицето. Нанасянето на крем и масло за кожички е нещо, за което трябва да се полагат ежедневни грижи. Пълноценни сесии за грижа - с ексфолианти, маски и импрегнирани ръкавици - би било хубаво да организирате всяка седмица. Освен това върху кожата на ръцете си нанесете излишния нощен крем или серум, който в козметичната ви чантичка е за сутрешни ритуали за красота.

2По време на почивка

Тези, които са свикнали да посещават салони за красота, трябва да отделят време поне веднъж седмично за домашен маникюр между посещенията: коригирайте формата и дължината на ноктите, ексфолирайте и отдръпнете кутикулата, овлажнете и подхранете, омекотете кожата на ръцете. В този случай те винаги ще изглеждат така, сякаш току-що сте напуснали господаря си.

3" Собствена" форма

На върха на модата - формата на бадем, мекият квадрат също е популярен. Но следването на тенденциите по отношение на формата на ноктите не винаги е правилното решение. В идеалния случай трябва да е "отражение" на извивката на кутикулата.

4ключов въпрос

Говорейки за кожички. Подстрижете го или не? По един или друг начин този въпрос винаги възниква в разговор с майстора в салона, но не всеки знае правилния отговор на него. Професионалистите са сигурни: кутикулата може да се отдръпне или отстрани само с помощта на гел за премахване, тъй като този кожен ролер изпълнява защитна функция - предпазва корена на нокътя от увреждане, замърсяване и инфекции.

5Нито тук, нито там

Друг важен момент е как да не пилите ноктите си. 99% от момичетата с голямо усърдие движат файла напред-назад, за да се отърват бързо от дължината и да коригират формата до желаната. Не трябва да правите това, в противен случай ноктите ще започнат да се ексфолират. Пиленето на ноктите е необходимо в посока от единия край към средата - само в една посока.

6бойна подготовка

Отделен елемент в създаването на маникюр е подготовката на ноктите за нанасяне на лак.Не можете без основен лак, но дори преди тази стъпка трябва да сте сигурни, че ноктите ви са гладки и чисти. Важно е да ги обезмаслите, в противен случай лакът няма да се държи толкова добре, колкото бихме искали - „продължителността на живота“ на маникюра ще бъде кратка.

Вземете пръчица спирала за еднократна употреба, накиснете я в лакочистител и разтъркайте малко ноктите си, за да сте сигурни, че почистват повърхността. Но не трябва да бъдете прекалено ревностен: има риск да надраскате и повредите ноктите си, ако натискът е твърде силен.7Проверен цвят

Маникюрът не винаги е успешен - и това може да се дължи на грешен избор на цветове. Най-добре е да имате набор от основни нюанси в арсенала си. Що се отнася до маникюра, той е полупрозрачен розов, червен, прахообразен (между другото, трябва да е такъв, че кутикулата да не изглежда червеникава на неговия фон), както и тъмно синьо, тъмно лилаво или бордо. Те са универсални, отиват на всеки и гарантирано ще придадат спретнат вид на ноктите.

© iStock© iStock© iStock© iStock© iStock8запечатан

Жалко е, когато лакът, нанесен вчера с перфектна прецизност, е напукан по върховете. За да не се случи това, задължително лакирайте върха на нокътя. Когато е "запечатан" , маникюрът остава безупречен много по-дълго.

9Внимателен!

Запомнете: вашите нокти не са алуминиева отварачка за консерви или дори отвертка. Те не могат да се използват вместо инструменти. Те не са предназначени за това - и ако си затваряте очите за това, състоянието на ноктите рано или късно ще покаже, че те трябва да бъдат по-внимателни.

10храна за красота

Когато перфектният маникюр е готов, не забравяйте, че външният вид на ноктите се влияе не само от грижата "отвън" , но и от "вътрешното" подхранване. Добавете към диетата си повече храни, които съдържат, първо, калций, и второ, омега-3. Те ще помогнат за укрепване на ноктите и ще подобрят състоянието им.

Успявате ли да създадете перфектния маникюр? Напиши коментар. И гледайте нашето обучително видео, което разказва за всички стъпки за създаване на красив маникюр.

Категория: