Летният грим е да се напудрите малко, а не да лишавате кожата от кислород под слой основа. Но може ли пудрата да предпазва от слънцето в горещините толкова добре, колкото кремовете? Разказване

Как сменят грима с настъпването на лятото?

 • Първо, той е изсветлен, за да улесни кожата да се справи с горещото време. Под слой дебел фон дьо тен тя трудно успява да "диша" , когато въздухът навън е горещ и задушен.
 • Второ, започнете да използвате средства със SPF. Трябва обаче да ги имате в козметичната си чантичка през цялата година – дори през зимата слънчевите лъчи вредят на кожата.

Ефектите може да не са видими с невъоръжено око, защото кожата страда от UV лъчите на клетъчно ниво. Но в дългосрочен план това може да доведе до ранни бръчки и възрастови петна. Така че дори в студено време SPF е задължителен. Но през лятото трябва да се наблегне на слънцезащитата, защото здравето на кожата определя нейната красота.

Съветваме ви да се откажете от „тежките“, плътни тонални основи в полза на леки пудри и дори със слънцезащитни свойства.

Как пудрите предпазват кожата от ултравиолетовите лъчи?

 • Защитата от слънцето обикновено се осигурява от минерални пудри - минерал като титанов диоксид, обикновено включен в състава им, покрива кожата със слой "люспи" , които просто отразяват слънчевите лъчи.
 • Това създава надеждна UV защита - механична, не химическа. За разлика от SPF кремовете, които напоследък бяха обвинявани, че вредят на кожата, минералните пудри определено не са от какво да се страхувате

Най-добрите пудри за защита на кожата от слънцето според редакторите на FashionVIPdergisi.com

 • Teint Idole Ultra Compact Powder, Lancôme

  Тази компактна пудра Lancôme осигурява пълно покритие.

  • Освен това е проектиран да издържа до 18 часа, като същевременно поддържа матовостта на кожата, както и се грижи за нея с помощта на хидратиращи съставки в състава.
  • По тази причина пудрата е идеална за притежателки на комбинирана и мазна кожа.
  • В същото време пудрата ще я предпази от слънцето - формулата с SPF 15 ще се погрижи за това.
 • Насипна пудра минерална завършваща пудра, професионален грим NYX

  Пудрата в бурканче Mineral Finishing Powder е лека и ефирна, така че „ляга“ върху кожата с почти прозрачен слой.

  • Това го прави идеален за финални щрихи върху грима. Пудрата е създадена за тях - фиксира добре грима.
  • В същото време този невидим воал надеждно защитава кожата от ултравиолетовото лъчение. Всичко благодарение на факта, че съставът е обогатен с минерали. С матова, гладка и кадифена мекота, тази професионална пудра за грим NYX се грижи и за здравето на вашата кожа.
 • Прахообразна тент идеална, Vichy

  Друга слънцезащитна пудра, която спечели над качеството, Teint Ideal от марката за грижа Vichy.

  • Компактният формат ви позволява да създадете покритие с такава плътност, която лесно маскира несъвършенствата на кожата - значителна роля за това играе наличието на минерални пигменти в състава.
  • Те са отговорни и за защитните свойства на пудрата - Teint Ideal SPF 25. Така в резултат на използването на продукта - едновременно равномерен тон и слънцезащита.

  Трябва ли да пудра лицето си по-често през лятото, за да не отслабне слънцезащитата?

  Минералните пудри са много дълготрайни и прилепват добре към кожата - няма съмнение относно надеждността на покритието. Но няма да е излишно да освежите грима си и да изчеткате лицето си с четка, като вземете малко пудра върху него, в средата или в края на деня. Винаги има възможност някои участъци от кожата да са останали без покритие и следователно без защита.

  Използвате ли слънцезащитни продукти? Напишете коментар.

Категория: