Казваме ви как най-ефективно да подчертаете естествената красота на очите с помощта на различни нюанси на сенките

Кои сенки са най-подходящи за сини и сиво-сини очи? Професионалните гримьори смятат, че цветът на сенките за сини очи трябва да изглежда контрастен на фона на ириса. Според тях, на контрастен фон, цветът ще изпъкне особено, което е точно това, което е необходимо за грима на сините очи. Този цвят на очите дава възможност да се експериментира с много различни нюанси. Когато избирате цветовата схема на сенките, трябва да имате предвид и цвета на косата.

Сенки за руса коса

Сенки на сиво и светлокафяво, пастелни тонове са идеални за комбинация от „светлокафява коса плюс сини очи“. Този грим ще бъде чудесен вариант за ежедневна визия. За светлокосите момичета са подходящи и по-ярки варианти - със златни и сребърни пигменти, които ще бъдат добро допълнение към вечерния външен вид.

© photomedia© photomedia© photomedia© photomedia© photomedia

Сенки за блондинки

Какви сенки са подходящи за сини очи и руса коса? Русите момичета със сини или сиво-сини очи ще отговарят на почти същите нюанси като момичетата с руса коса. Също така, блондинките трябва да обърнат специално внимание на нюансите на бледо синьо, сиво и пастелни нюанси. Светлите лилави или деликатни розови цветове са перфектни. За вечерен грим можете да използвате бордо, кафяви или златисти сенки.

Експериментирайте с изображението и изберете най-добрия нюанс на сенките за вашите сини очи!

Сенки за брюнетки

Тъмна коса и сини очи е рядка и много красива комбинация. Обърнете внимание на студените нюанси на сенките.Люлякови, сини, сребристи или сиви нюанси на сенките идеално ще допълнят вашия външен вид и ще го направят още по-интересен. Лавандуловите и опушени сенки за сини очи са чудесен вариант за вечерно излизане. Можете да намерите най-добрите идеи за ежедневен грим за сини очи в тази статия.

© photomedia© photomedia© photomedia© photomedia© photomedia

Сенки за жени с кафяви коси

Какви други нюанси са подходящи за сини или сиво-сини очи и тъмна коса? Ако сте кафява коса със сини или сиво-сини очи, обърнете внимание на пастелни и приглушени нюанси на сенките. Божи дар за вас могат да бъдат сенки с перлен финиш. Не се отказвайте да експериментирате и с люлякови и лавандулови палитри сенки за очи.

Кои нюанси не са подходящи?

Въпреки красотата на сините очи, има някои нюанси сенки за очи, които определено няма да подхождат на момичета с очи с такъв цвят.

  • Ако имате руса коса, избягвайте наситено лилаво и зелено. Освен това се откажете от ярки сини и тюркоазени тонове. Те много рядко отиват на момичета с руса коса.
  • Ако имате тъмна коса, въздържайте се от използването на розови и зелени сенки за сини очи. Бъдете внимателни, когато използвате сини сенки за сини или сиво-сини очи.
  • Също така, брюнетките със сини или сиво-сини очи не трябва да използват кафяви сенки, в противен случай можете да постигнете ефект на уморени очи.
  • Златистите нюанси не подхождат на момичета със светла кожа - използвайте ги само ако кожата ви е достатъчно загоряла.

Как бързо да направите ежедневен грим за сиво-сини очи, можете да видите във видеото по-долу.

Категория: