Модата е циклична. „Винтидж“ гримът, както и стилът на облекло, отново са на мода. Споделяне на тайни как да останете в тенденция

Пин-ъпът идва от Америка в края на 40-те и началото на 50-те години. Основните му характеристики са желанието да се подчертае женската естествена красота и флиртуваща сексуалност. Pin-up гримът може да се използва както за специални поводи, така и за ежедневен грим.

Основното правило за грим (акцент върху очите или устните) не работи тук. Pin-up стилът включва комбинация от ярки алени устни с изразителни стрелки на очите и руж на бузите. Но се опитайте да не прекалявате. Успешни примери са в нашата фотогалерия:

© photomedia© photomedia© photomedia© photomedia© photomedia

За да създадете образ на pin-up момиче, трябва да използвате следните инструменти: основа за грим, коректор, фон дьо тен, пудра, руж, очна линия, очна линия, спирала, пастелни и бежови нюанси, молив за устни, грим четки, алено червило.

© photomedia© photomedia© photomedia© photomedia

Как се гримира pin-up?

1Подгответе лицето си с основа или основа. Pin-up изисква идеално равномерна и чиста кожа, така че е важно да изберете правилната основа. Нанесете го с върха на пръстите си с леки масажиращи движения.2За да прикриете кръговете под очите и малките бръчици, трябва да използвате коректор, който обикновено се нанася върху областта на горния и долния клепач.3Ружът също трябва да е възможно най-естествен, като прасковен, розов или тухлен. Усмихнете се на огледалото и нежно почистете по-изпъкналите части на бузите си.За да запазите ружа възможно най-дълго, фиксирайте резултата с малко количество прах.4В Америка през 50-те години на миналия век ясните и графично извити вежди бяха на мода. В основата веждата трябва да е по-широка, а към слепоочието става много тънка. Препоръчително е да ги направите с тон по-тъмен от цвета на косата.5Нанесете и смесете светли сенки върху цялата повърхност на подвижния клепач. Струва си да избирате между бели, бежови или пастелни нюанси. С по-тъмен цвят е необходимо да подчертаете гънката на подвижния клепач.6Pin-up гримът е невъзможно да си представим без широки стрелки. Можете да научите как да рисувате правилно стрелки в този материал.
  • Съвет! Ако отивате на парти, можете да ги направите малко по-дебели и по-ярки. Но не прекалявайте!
За да се окажат спретнати стрелките, по-добре е първо да ги очертаете с молив и след това да ги боядисате с течна очна линия.
  • Съвет! Класическият pin-up грим изисква черни очни линии, но модерният вариант не изключва използването на цветни моливи и очни линии. В този случай най-успешният вариант би бил нюанс, съобразен с цвета на очите.
7За да получите игриво извиване на миглите, нанесете върху тях плътна черна обемна спирала. За вечерния вариант можете да използвате снопчета изкуствени мигли на външния ъгъл на окото. Това ще направи погледа ви по-изразителен. Можете да научите как да залепите сами изкуствени мигли тук.8Завършващият щрих ще бъде червилото. Момичетата със светла кожа и тъмна коса трябва да отдават предпочитание на червилата в горски нюанси, докато блондинките и собствениците на червена коса ще подхождат на топли червени тонове.Ако искате да създадете най-леката и спокойна версия на тази визия, можете да използвате нюанс за устни.

Пин-ъпът е женственост и сексуалност, естественост и кокетство. Предимството на pin-up грима е, че може да се създаде у дома без никакви проблеми и специални разходи. И най-важното е, че е идеален за всеки повод.

Една от първите асоциации, които възникват при споменаването на pin-up стила, е Мерилин Монро. Как да повторим грима на звезда, анализираме подробно в тази статия.

Друга знаменитост, известна със своя pin-up стил, е Лана Дел Рей. Инструкции стъпка по стъпка как да създадете подобен външен вид са във видеото по-долу:

Категория: