Очната линия е основен елемент от козметичната чантичка, истинско спасение за всеки грим. Как да го използвате правилно, прочетете нашите инструкции

Как да очертаете очите си с молив? На първо място, за да може очната линия лесно да се справи със задачите си, изберете мек, но устойчив молив. Например Urban Decay Glide-on 24/7 или Giorgio Armani Smooth Silk Eye Pencil.

Такъв молив няма да увреди деликатната кожа на лигавицата и в същото време ще прилепне идеално към кожата на клепачите. Ще споделим няколко начина за използване на очна линия в грима, които ще бъдат особено полезни за начинаещи.

1Очна линия

Този метод с очна линия може да се използва за всеки ден, също така е много важна стъпка в грима със стрелки и вечерни визии.

За да очертаете очите си по този начин, първо подострите молива. Разходете молива по корените на миглите на горния клепач от вътрешния ъгъл към външния. Опитайте се да не мигате първия път, докато моливът е фиксиран върху горната лигавица, така че да не се отпечатва върху дъното.

Оцветяването на линията между миглите с молив отгоре ви позволява да направите миглите визуално по-дебели, а погледът по-отворен и светъл:

© Makeup.ru© Makeup.ru2стрелка с молив

За да направите наистина красиви, чисти крилати линии, не забравяйте да подострите молива си, преди да започнете да се гримирате.

Боядисвайте пространството между миглите, както в предишния параграф, така че в бъдеще стрелката да се окаже без "пропуски" . След това, гледайки право напред в огледалото, начертайте "опашките" на стрелките и проверете тяхната симетрия.

За да направите стрелката заострена, поставете молива в ъгъла на окото и направете рязко движение към слепоочието.

Начертайте контур по дължината на миглите и свържете с "опашката" . За да направите линията възможно най-равномерна, в момента на рисуване леко дръпнете с пръст кожата на клепача във външния ъгъл на окото към слепоочието.

Постепенно удебелете стрелката от вътрешния ъгъл на окото към външния и нарисувайте миглите с черна спирала.

3кръгов ход

За да направите още по-ярка версия на очната линия, рисувайте върху лигавицата отгоре и отдолу. Но не оставяйте грима на очите си така. Тази често срещана грешка в грима се нарича шеговито „око в чаша“. Такава незавършена очна линия визуално намалява размера на очите и ги прави дълбоко поставени.

За да направите очите изразителни, без да намалявате размера им, оградете очите също по линията на миглите отгоре и отдолу. Тази опция за инсулт вече е подходяща за собствениците на големи очи без допълнително засенчване. Научете как да избирате четки за грим за очи тук.

Ако искате очите ви да изглеждат по-големи, преминете към следващата стъпка.

С малка цилиндърна четка смесете молива по всички външни граници. Меката мъгла ще направи изображението по-деликатно.Имайте предвид, че дълготрайните моливи имат способността да се задържат, така че ако планирате да смесите молива, направете грима си на етапи. Начертайте линия по дължината на миглите първо отгоре, прелейте, след това отдолу и отново не се колебайте да прелеете.

За да направите тази визия още по-стилна, добавете тъмнокафяви, горчични, лилави или бронзови сенки към перушенето на линията с молив. Нанесете малко количество сянка върху четката и се разходете с леки движения по ръба на пернатия молив.

Осветете вътрешния ъгъл на окото с блестящи сенки, гъсто боядисайте миглите с черна спирала.

Как да си направим очна линия за различни форми на очите?

  • Малки очи

Малките очи могат да се увеличат визуално с помощта на стрелката. "Пони" ще увеличи визуално дължината на окото. Освен това изработете орбиталната линия с матови сенки, по-тъмни от цвета на кожата, като по този начин размерът на очите също ще стане по-голям.

  • Големи, издължени очи

В случай на големи очи е по-добре да погладите в кръг, без да привличате стрелката към слепоочието. Боядисайте лигавиците и пространството между миглите с черен молив, ако желаете, разнесете малко по външния ръб.

  • Кръгли очи

За да стесните очите си, ще ви помогне потъмняване с черен молив по протежение на лигавицата, както и тънка стрелка, начертана в посока на слепоочието. За да не направите окото още по-кръгло, не рисувайте широки стрелки.

  • Тесни очи

За да заоблите визуално такива очи, направете очната линия по-широка и работете върху гънката на горния клепач с тъмни матови сенки, придавайки на очите по-заоблена форма.

  • Близко поставени очи

За да подредите визуално близко разположените очи, започнете щриха или стрелката не от началото на окото, а от началото на линията на миглите или от средата на окото. Допълнително затъмнете ъгъла със сенки, прелейте към слепоочието.

  • широко поставени очи

Очертайте очите си, като започнете от самото начало на вътрешния ъгъл на окото. За да не "разширите" очите още повече визуално, нарисувайте по-извита, а не удължена стрелка.

Как да рисувате стрели не с молив, а със сенки стъпка по стъпка? Това видео ще ви помогне.

Категория: