Всяко момиче иска да изглежда неустоимо на собствената си сватба. Как да създадете незабравим ярък грим за сватба, прочетете нашата статия

Сватбеният грим трябва да е дискретен, без прекалено ярки и тъмни нюанси? Това правило отдавна не е в сила. Все повече и повече булки избират необичайни тематични сватбени формати. Но дори тези, които са консервативни по отношение на организацията, често избират ярко червило или смели стрелки в необичайни нюанси. Но как да комбинирате ярки елементи в грима, така че изображението все пак да се окаже хармонично? Разказваме в статията.

предимството на яркия булчински грим

 • Яркият сватбен грим ще помогне на булката да се почувства по-уверена и дори малко смела. Трябва обаче да запомните колко е важно да постигнете баланс. Съсредоточете се върху един акцент и озарете устните или очите.
 • Не трябва да правите пълен вечерен грим. Всичко, от което се нуждаете, е умело да комбинирате нежни нюанси с ярки или дори смели елементи на грима.
 • След като нанесете правилния нюанс фон дьо тен върху кожата, трябва да помислите за избора на цветова схема за грим на очите и устните, което ще ви помогне със съветите по-долу.

Коя от тези опции за грим ви харесва най-много?

Ярко алено червило (като Colour Sensational на Maybelline New York в Scarlet Dawn) в комбинация с черен молив.Бронзови сенки върху клепачите, засенчени до веждите.Или може би стрели с необичаен син оттенък до самите храмове?Или нахални опушени очи в блатно сиво?Тъмносини стрелки по целия клепач като единствен акцент на изображението.Или неонови малинови сенки върху меки розови сенки с блясък.Или може би все още по-спокоен вариант - прасковено-златисти сенки (например Prismatic Eye Shadow от NYX Professional Makeup в нюанс Golden Peach) и нежен руж.

Ярък сватбен грим за очи

Най-често срещаният вариант за ярък сватбен грим е акцентът върху очите на булката. Винаги избирайте правилния нюанс на сенките за очите си за вашия цвят на очите.

 • Булките с кафяви очи ще подхождат на кафява палитра. Нанесете бежови или шоколадови сенки върху горния клепач. Добавете блестящи бронзови сенки за очи към клепача и под долната линия на миглите.Начертайте черни стрелки. Това ще добави изразителност към визията ви. Вече говорихме за това как да нарисуваме идеални стрели в този материал. Но изобщо не е необходимо да рисувате стрелки, за да получите ярко, изразително изображение. Опитайте да засенчите златисти сенки с голям блясък по целия клепач. Подходящ блясък за лице и тяло от NYX Professional Makeup в златист нюанс.Розовият моногрим ще изглежда не по-малко впечатляващ.
 • Булките със сини очи ще подхождат на сенки от светли топли нюанси - прасковено, млечно, светло бежово. Сгъвката на клепача може да се подчертае с по-тъмни сенки за по-„отворен” поглед. За да направите това, използвайте светли шоколадови или кафяви сенки (за този случай е полезна палитрата Perfect Filter Shadow Palette от NYX Professional Makeup в Golden Hour).Направете кафяви или черни стрелки, изберете само горната част на клепача с тях. Ако желаете, добавете блестящи нюанси на сенките в съответствие.Или бъдете смели. Начертайте сини стрелки по целия клепач.Смесете оранжев или светлозелен пигмент до самите вежди.Начертайте стрелки със сенки и разтегнете цвета към слепоочията, както при грима за котешки очи.
 • Зелените очи вече са акцент във външния вид. Достатъчно е да ги подчертаете правилно с помощта на ярък сватбен грим. Нанесете прасковени или голи сенки за очи върху горния клепач. Подчертайте вътрешните ъгли на окото с по-светъл нюанс.
 • Подчертайте линията на долните мигли със светлокафяво. Не забравяйте черната очна линия (опитайте Grandiôse Liner на Lancôme) за красива тънка линия, за да завършите външния си вид.
 • За ярък грим на сиви очи използвайте перлено бели или светлосиви сенки. Подчертайте външните ъгли на очите с по-тъмен нюанс и съберете долния клепач. След това очертайте горната линия на миглите с черна очна линия. Или решете да експериментирате с лилави сенки. И ще видите, рискът ще бъде оправдан. Опитайте например нюанса Hot Singles на NYX Professional Makeup.
Не забравяйте, че булчинската спирала трябва да се нанася на два или три слоя върху горните мигли и един слой върху долните.

Ярък булчински грим за устни

 • Ако гримът на булка с кафяви очи е направен с акцент върху очите, тогава за устните са подходящи по-меки, бежови или розови нюанси на червилото. Но ако акцентът е върху устните, най-ярките алени нюанси ще свършат работа, като Color Sensational "Scarlet Flower" от Maybelline New York.

 • Синеоките булки трябва да изберат топли естествени прасковени цветя. Или, ако акцентът е върху устните, изберете фуксия. Опитайте Daring Fuchsia на L'Oréal Paris.

 • Яркият сватбен грим за устни за зеленооки булки трябва да е в цвета на сенките - топъл бежов или прасковен нюанс.

 • Сивооките булки ще подхождат както на естествени бежови, така и на ярко сливови нюанси на червилото. Възползвайте се от шанса и изпробвайте дръзката Plum Saturation от колекцията Color Riche на L'Oréal Paris.

Не забравяйте, че задължителен елемент от яркия сватбен грим е гланцът за устни, който ще допълни визията ви и ще й придаде чар! Изберете гланц, който съответства на цвета на червилото, или, в случай на естествен грим на устните, прозрачен цвят.

Потърсете пример за красив сватбен грим в нашия видео урок:

Стъпка по стъпка фото урок за създаване на ярък сватбен грим

За да направите грима ярък, не е необходимо да комбинирате тъмни опушени очи и червено червило в него. Някои светли, меки и привидно спокойни нюанси също вършат чудесна работа за създаване на забележими акценти и са по-подходящи за сватбена визия.

 1. Стъпка 1. Тон

  Започнете с основното - изравнете тена на кожата, но преди това задължително използвайте грунд, който ще се погрижи за издръжливостта на бъдещия грим. В сватбено изображение това е необходима мярка. След това нанесете фон дьо тен (надеждна формула като All Nighter на Urban Decay е подходяща) и покрийте дребните несъвършенства, ако са видими, с коректор.

 2. Стъпка 2 Вежди

  В сватбения грим не трябва да акцентирате върху веждите. Основното е внимателно да маркирате формата и леко да запълните контура с цвят, да „положите“ космите в правилната посока и да ги фиксирате с прозрачен гел. Подходящ Control Freak Eye Brow Gel от NYX Professional Makeup.

 3. Стъпка 3. Корекция

  Можете да се обърнете към техниките за контуриране и да подчертаете скулите, правейки очертанията им визуално по-елегантни и изразителни. За да направите това, използвайте специална тъмнокафява пудра или скулптуриращ крем (например Master Contour от Maybelline New York). В същото време ружът не трябва да се изоставя. Кожата в сватбения грим трябва да „диша“ със свежест - това е класически образ на булката. Затова нанесете мек розов нюанс с мъгла върху „ябълките“ на бузите.

 4. Стъпка 4 Очи

  Подгответе клепачите си с грунд и разнесете бежовите сенки с блясък върху тях. За малко по-наситен златисто-кафяв нюанс, смесете във външните ъгли на очите.

  И от вътрешната страна добавете лек блестящ акцент. Изработете и контура на клепачите - очната линия ще ви помогне с това. С класическото черно резултатът ще бъде по-ярък, с кафявото - по-мек, вторият вариант ще ви отива повече, ако сте избрали цветно червило като основа за ярка сватбена визия.

 5. Стъпка 5. Устни

  Червеното червило е изборът на смелите булки, които нямат нищо против да създадат страстна визия. Много по-„безопасна“ опция, с която не е нужно да претегляте всички плюсове и минуси, е розовото. В сватбения грим е най-добре да използвате дълготрайно матово червило, което да издържи на устните през целия празник. Достоен кандидат е Liquid Suede Cream lipstick in Tea & Cookies от NYX Professional Makeup.Последният щрих в грима на устните ще бъде добавянето на хайлайтър върху "арката на Купидон" .

Коя идея за ярък сватбен грим ви хареса най-много? Споделете вашето мнение в коментарите.

Категория: