Как да не сбъркате с избора на слънцезащитен праймър и на кои да обърнете внимание това лято? Разбиране

Праймерите от ново поколение са предназначени не само да удължат издръжливостта на грима и да направят порите по-малко видими. Те се справят с много по-голям брой задачи - борят се с промените, свързани с възрастта, акнето, бледотата на кожата, а също така я овлажняват и създават тонизиращ ефект. Някои основи за грим могат дори да повдигнат кожата, без да я утежняват или да създават ефект на маска.

кога да нанасям грунд?

Грундът, особено тониращият грунд, не може да се припише изцяло нито на декоративна козметика, нито на грижа, така че трябва да се прилага в интервала - след нанасяне на овлажнител (серум, околоочен крем и др.) - и преди грим .

Как се нанася грунд?

Най-добрият начин за нанасяне на грунд е с пръсти. Като алтернатива можете да използвате обикновена гъба за грим във формата на яйце. Разнесете грунда по цялото лице, като започнете от центъра (например от носа) и преминете към контурите. След това оставете продукта да попие добре и започнете да нанасяте основата. Ако е тониран овлажнител или друга течна основа, не забравяйте да завършите с лек слой полупрозрачна пудра.

База за лице със SPF: какво трябва да знаете за нея?

Защитата на кожата от ултравиолетовото лъчение е необходима не само при престой в страни, където термометърът редовно надвишава + 30 ° C, но и при прекарване на лятото в града.В този случай основата за грим ще изпълнява допълнителни задължения в допълнение към преките си „задължения“ - и ще се превърне в отлична алтернатива на слънцезащитния крем. За лицето, особено ако кожата все още не е привикнала към тен, изберете продукти с по-висок SPF-фактор (англ. Sun Protection Factor).

Въз основа на следните данни е известно, че SPF 15 блокира 93% от ултравиолетовите лъчи от група B (т.нар. UVB лъчи), докато SPF 30 и SPF 50 блокират съответно 97% и 98%.

Така на практика няма разлика между последните две. Освен това потърсете етикет с „широк спектър“ (такива продукти с „широк спектър“ осигуряват защита както от А, така и от В лъчи) или отделна индикация за защита срещу UVA лъчи, които също са опасни за кожата.

Blumarine © fotoimedia/imaxtreeЛуиза Бекария © fotoimedia/imaxtreeMissoni © fotoimedia/imaxtreeФилософия от Лоренцо Серафини © fotoimedia/imaxtreeTrussardi © fotoimedia/imaxtree

бази за лице с SPF

Коя слънцезащитна основа за грим да избера? Предлагаме нашата оценка.

 • Фон дьо тен Maestro UV, Джорджо Армани

  Базовото покритие на Giorgio Armani ще защити кожата ви при най-интензивното излагане на слънце. Първо, осигурява защита, съответстваща на фактор SPF 50, второ, изглажда и придава свеж вид на кожата (съдържа антиоксиданти и пълнители, които действат като колаген), и трето, подходящ е за всеки тип кожа. Носете го като слънцезащитен крем или като основа за грим.

 • Urban Defense Complexion Primer, Urban Decay

  Този грунд има гелообразна прозрачна и нелепкава текстура, която е напълно невидима на лицето. Той не само коригира видимите несъвършенства на кожата (свива порите и изравнява тена), но и се грижи за нея: съдържа сусамово масло, екстракт от домати и сквалан. Този продукт има UV защитен фактор SPF 30.

 • Ultra Light Daily UV Defense, Kiehl's

  Тази слънцезащитна течност на Kiehl, съдейки по рецензиите, се използва и от бютихолиците като основа за грим. Попива бързо, без да оставя лепкав филм върху кожата, овлажнява я и я матира. Формулиран със SPF 50 и широкоспектърна слънцезащита, флуидът е специално разработен за защита на кожата на лицето от фотостареене (преждевременна пигментация, бръчки), причинено от излагане на ултравиолетови лъчи. Флуидът е подходящ и за чувствителна кожа.

  Използвате ли основа за грим? Напишете коментар.

Категория: