За момичетата с толкова ярка външност е много важно да могат да поставят акценти в грима и да избират цветове. Ние ви казваме как да го направите

Гримът е оръжие, което всяко момиче може да овладее. Следвайки основните правила, можете да постигнете перфектния резултат: скрийте недостатъците и подчертайте достойнството. Ако имате тъмни очи и тъмна коса, не се колебайте да експериментирате с най-ярките нюанси.

Този тип външен вид принадлежи към зимния цветотип, но гримът не трябва да се ограничава до студени нюанси. Нашият експресен тест ще ви помогне да определите какъв цветотип имате.

сянка за кафяви очи

За грим за тъмни очи най-подходяща е палитра от студени нюанси. За дневен грим се препоръчва да имате в арсенала си набор от кафяви сенки, които ще засенчат очите ви.

 • За тъмнокафяви очи са подходящи класически кафяви сенки, зелени сенки, лилаво и лилаво и сребристо.

 • За кафяви очи идеални са почти всички зелени нюанси (от маслинено до тюркоазено), златисти и нюдови цветове.

 • Единственият нюанс на сенките за очи, с който трябва да внимавате, е теракота.
 • Сините и сините сенки също ще стоят добре на тъмноока брюнетка. Гримът за очи в такива тонове обаче е подходящ само за вечерен грим, за дневен трябва да използвате по-спокойни нюанси.

Спирала за кафяви очи

За момичета с тъмна коса и тъмни очи е подходяща спирала от всеки нюанс от основната цветова палитра: кафяво, черно или синьо. Тъй като момичетата от този цветен тип най-често имат гъсти и тъмни мигли, синята спирала едва ли ще се вижда. Може би само при специално осветление.

© cansu_cft© charlottelewismua© hel.makeup© pudernica© sam_claustrophobia© shann.glam_88© tyttitimakeup© victoriaperts

Вечерен грим за тъмни очи и тъмна коса

Сенки за създаване на вечерен грим, можете да използвате всякакви, дори и най-смелите. Не се страхувайте да използвате нови ярки нюанси. Перфектният "ваш" вечерен грим може да бъде намерен само чрез проба и грешка.

Козметиката с блясък е разрешена. Блестящата очна линия ще подчертае перфектно очите ви.

Не експериментирайте с нова палитра ярки сенки, когато до събитието остава много малко време. По-добре е да оставите идеята с експерименти за по-късно. В противен случай резултатът може да е непредвидим.

Ежедневен грим за тъмни очи и тъмна коса

Момичетата от зимния цветотип имат толкова ярка външност, че могат да си позволят да излязат навън без капка грим. В същото време не забравяйте, че спретнатият дневен грим няма да навреди на никого. Напротив, с него момичето ще изглежда добре поддържано. В допълнение, добрият грим може да повиши самочувствието.

Поддържайте ежедневния си грим в светлокафяви и голи нюанси. Така че можете да подчертаете пълната дълбочина на външния си вид, като същевременно останете естествени.

Можете да научите как да направите красив вечерен грим за тъмни очи и тъмна коса от нашето видео по-долу.

3 страхотни лека за брюнетки с кафяви очи:

 • NAKED3 12 нюанса палитра сенки за очи, Urban Decay

  NAKED3 идва с много удобна четка. От една страна - плосък, със заоблен разрез: това е подходящо за пълнене на сенки, нанасянето им върху долния клепач и подчертаването на цилиарния ръб. Втората четка е пухкава, малко подобна по форма на всички известни четки за смесване. Сенките са доста устойчиви и ярки, което им позволява да се използват дори без основа. Палитрата съдържа сенки с различни текстури и нюанси: от матово бели с лек розов блясък до блестящо медночервено.

 • Двойна подредена спирала, професионален грим NYX

  Тази спирала се нанася на няколко слоя. Специалната двуфазна формула ви позволява да създадете наистина буйни мигли (потърсете убедителни снимки на доказателства тук). Съдържа найлонови влакна, които могат да придадат обем на вашите мигли и значително да ги удължат. Спиралата не се рони, не се отпечатва върху клепача, но се отмива лесно с мицеларна вода.

 • Очна линия Super Liner Extra Black Gloss, L'Oréal Paris

  Очната линия няма остър връх, а е малко заоблена, така че трябва малко да свикнете с нея. Но тази очна линия е много устойчива, не се отмива и стои на клепачите през целия ден. Рисува добре както върху сенките, така и върху „чистия“ клепач.

Категория: