Перфектната стрелка е в състояние да украси всеки грим. Разбираме какви са видовете стрели и на кого подхождат

Ако гримирате очите си правилно, това ще ви помогне да разрешите много проблеми, например визуално да премахнете тъмните кръгове и торбичките под очите или да коригирате формата на очите си, както и да придадете изразителност и свеж вид на външния си вид . Стрелките, които са спретнати и правилно съчетани с формата на очите ви, могат да решат всички тези проблеми. Много холивудски диви, като Елизабет Тейлър или Одри Хепбърн, никога не са се появявали на социални събития без шикозни стрели.Много модници все още използват този трик за красота.

За да нарисувате красиви стрели, имате нужда от стабилна ръка. За да направите това, лакътят ви трябва да лежи върху твърда повърхност, а огледалото трябва да е на нивото на очите ви.

Има много варианти и идеи как и какви стрелки да нарисувате пред очите си. Всичко зависи от вашите умения и въображение. Стрелките могат да бъдат широки и тънки, цветни или черни, с дълга или заоблена опашка. Можете да рисувате стрелки с молив, течна или гел очна линия. Ако искате да научите как да рисувате идеални стрели, този материал ще ви помогне.

Не забравяйте, че идеално права линия на стрелка може да бъде нарисувана само с добре подострена очна линия. Ето защо моливът трябва да се подостря всеки път, преди да правите стрелки пред очите си. Няма да успеете в ясни линии с тъп молив.

Можете да научите как да изострите очна линия тук. Опции за грим със стрелки, които можете да повторите сами (например създаване на сватбен грим), вижте в галерията със снимки по-долу:

© crygirlclique© killercolors© annakarinhell© makeupfoxx© GettyImages© GettyImages© GettyImages© GettyImages© GettyImages© beautsoup

Кои стрелки подхождат на формата на очите ви?

1Кръгли очи

Кръглите очи могат да се направят визуално по-удължени благодарение на очна линия във вътрешния ъгъл на окото. Не забравяйте да смесите стрелките, така че пигментът да попадне върху линията на миглите.В противен случай рискувате да направите очите си визуално изпъкнали. Също така, момичетата с кръгли очи не се препоръчват да носят долния клепач.

Версаче

2Тесни очи

Широките стрелки ще помогнат визуално да направите очите си по-големи. Когато рисувате стрелката, не излизайте далеч от границата на окото. Това визуално стеснява формата на окото. Избягвайте цветни очни линии за долния клепач Избягвайте и тъмни очни линии, особено черни. Вашият най-добър залог са светлинните стрелки. Светлите голи или ярки нюанси ще ви позволят да направите очите си по-големи и по-изразителни. Не рисувайте широки стрелки директно от вътрешния ъгъл на окото, започнете с тънка линия и я разширете малко от средата на окото.

Ели Сааб

3Широко разположени очи

За да направите разстоянието между очите по-малко значимо, ще ви помогне този трик за красота: начертайте линия с очна линия по цялата дължина на окото по линията на миглите, излизайки малко отвъд границата и удължавайки линията до мост на носа, удължаване на линията.Донесете долния клепач отвън, без да засягате лигавицата. Върхът на стрелката трябва да е заоблен.

  • Съвет! Без значение колко широка ще бъде вашата стрелка, винаги започвайте да я рисувате с тънка линия. След това уплътнете, ако е необходимо.

Dolce & Gabbana

4Близко поставени очи

В този случай трябва да направите всичко по обратния начин. Докато рисувате линия върху горния подвижен клепач, опитайте се да направите отстъп от вътрешния ъгъл. Сумираният долен клепач визуално ще направи погледа по-широк. По-добре е да опънете върха към слепоочието, така че очите да станат визуално по-далеч.

Ели Сааб

5Наведени очи

За да премахнете ефекта на тъжния поглед, в началото на окото стрелката трябва да е тънка, а във външния ъгъл, напротив, широка. Опашката на стрелката трябва да е висока, за да балансира окото. Лигавицата отдолу трябва да е потъмняла.

  • Съвет! Ако решите да очертаете долния клепач, не трябва да използвате течна очна линия, в противен случай тя ще бъде под очите ви. Правилото е: молив на долния клепач, а течна очна линия на горния.

Кристиан Диор

Видове стрелки за очите

  • В древни времена, например в древен Египет, не само жените, но и мъжете обичали да подчертават красотата и дълбочината на очите с грим. Известни стрели, като тези на Клеопатра, ще изглеждат шик на вечерно светско събитие или на фотосесия.

  • Дебелите заоблени стрелки трябва да се пазят за партита или тематични събития. Можете също така да ги украсите с блясък отгоре.

  • Тънка линия от стрелки е подходяща за ежедневен грим, например, за работа. Но рисуването на такива стрели е много по-трудно от широките.

  • Стрелите-крила ще подхождат на романтични и творчески натури. Такива стрелки ще изглеждат особено добре на кръгли очи, тъй като такива стрелки визуално разтягат очите.

Можете да научите как да рисувате правилно стрелки с флумастер от нашето видео.

Категория: