Стареещият грим изисква използването на определени текстури и техники. Как да направите освежаващ повдигащ грим, прочетете нашите фото инструкции

1Основа за възрастен грим

За възрастовия грим е много важна дълготрайната и изглаждаща релефна основа за грим. Нанесете изглаждаща основа под грима, за да скриете фините линии и да изгладите порите.

  • Направете всички слоеве грим възможно най-тънки и деликатни, за да не претоварите кожата и да създадете ефекта на най-естествения грим. Нанесете грунда с пръсти, за да усетите нанасянето и да го направите възможно най-тънко и деликатно.

Освен това, с кръгла четка със синтетичен косъм или четка с двойни влакна, с кръгови движения, разнесете върху лицето фон дьо тен, който съответства на тена на кожата ви. Разнесете продукта върху опакото на ръката си предварително: нанесете го малко върху четката и го нанесете върху лицето с кръгови движения.

2Контуриране и коректор

Направете лека версия на контуриране, за да освежите и повдигнете лицето си. Нанесете коректор с 1-2 тона по-светъл от цвета на кожата под очите (нанесете под формата на обърнат триъгълник, за да не създавате ефект на светли кръгове под очите), както и на гърба на носа, върху „ тик” над горната устна, в ъглите на устата отдолу, върху трапчинката над брадичката.

Подчертайте скулите с коректор 3-4 нюанса по-тъмен от цвета на кожата.

Бъдете внимателни, когато прилагате скулптора и не дърпайте бузите си, за да намерите потъмняващата зона. Вместо това поставете показалеца си покрай скулата, за да усетите естествената вдлъбнатина: това е мястото, където трябва да нарисувате тъмна линия.

Можете също така да коригирате овала на лицето - начертайте прави линии по линията на челюстта, където има нарушение на релефа, ако е необходимо, потъмнете областта под брадичката, за да скриете излишния обем.

След това внимателно смесете всички линии, като започнете от светлите зони и преминете към тъмните. Ако някъде корекцията изглежда твърде очевидна, използвайте четка за тониране, за да изгладите недостатъците. Погледнете лицето си в огледалото от всички страни и проверете как ще ви видят другите. Продължете да засенчвате, докато всички твърди линии изчезнат.

3Грим за очите

Нанесете леки сатенени сенки за очи, като течния нюанс на Giorgio Armani, върху движещия се клепач. Избягвайте перлени текстури, металици и блясъци, но не забравяйте, че не е необходимо да използвате само матови сенки. Лек, деликатен блясък идеално ще освежи погледа и ще придаде блясък на очите, независимо от възрастта.

С пухкава четка от естествен косъм подчертайте орбиталната линия с матови кафяви сенки. Това ще помогне да премахнете, ако е необходимо, излишния обем от клепачите, визуално да увеличите и „леко отворите“ очите.

Избягвайте острите линии в повдигащия грим. Ако искате да нарисувате малка стрелка, използвайте очна линия.

Очертайте горните мигли и след това смесете горния ръб с малка четка. Оцветете миглите си: най-добре е да използвате спирала за извиване и удължаване.

4Устни

Гримирайте устните си с освежаващ естествен нюанс на червилото: праскова, прашно розово, корал. Използвайте същото червило, за да създадете руж или използвайте руж с подобен цвят. За да научите как да изберете голо червило, прочетете тук. Фиксирайте грима с лек слой пудра с помощта на пухкава четка.

За да направите грима си безупречен, следвайте съветите по-долу:

  • Изберете течни коректори и коректори: продуктът във формат молив ще подчертае още повече бръчките.
  • Вашият фон дьо тен трябва да има жълтеникав оттенък. Разбира се, не трябва да купувате фон дьо тен нюанс, който ще изглежда неестествено на кожата. Но е по-добре, ако съдържа пигменти от топли, а не от студени тонове: с такива пигменти кожата изглежда по-млада.
  • Ако не можете да постигнете равномерно, естествено изглеждащо покритие с четка, използвайте гъба. Предварително го навлажнете с вода и го изстискайте добре, след което нанесете малко фон дьо тен върху опакото на ръката си и го нанесете върху гъбата. Така получавате не твърде плътно, но доста цялостно покритие.
  • Откажете се от пудрата: тя се забива в малки бръчки и ги прави по-забележими. Ако изобщо не можете да си представите грима си без пудра, предпочитайте прозрачната (но първо прочетете как да я използвате правилно).
  • Използвайте молив за вежди с един тон по-светъл от косата си (ако сте блондинка, направете обратното: искате малко по-тъмен нюанс). Дръжте молива под ъгъл от 45° за най-естествен резултат.
  • Не пренебрегвайте извивачката: с напредване на възрастта миглите ви стават по-" изправени" . За да коригирате това, просто използвайте маша. И дори да не използвате спирала, този лесен аксесоар за красота ще направи очите ви да изглеждат по-големи.
  • Дори цял живот да сте използвали само черна очна линия в грима, време е да я смените с кафява. Тъмнокафявият молив изглежда богат, но привлича по-малко внимание към себе си.
  • Откажете се от текстури със силен блясък - визуално те "състаряват" кожата още повече. Но не изхвърляйте своя хайлайтър: нанесете фин блясък само върху скулите си, за да изваете лицето си.

Имате ли свои собствени трикове за грим, които ще ви помогнат при създаването на възрастов грим? Споделете своите тайни в коментарите! И гледайте нашия видео урок!

Категория: