Тенденцията за "раирана" шарка на ноктите от есента постепенно мигрира към пролетта и лятото. Научаване как да създадете такъв без пряката помощ на маникюрист

1Подготовка на покритието

Обезмаслете нокътната плочка. Ако нямате специален инструмент, използвайте обикновен лакочистител без масла в състава. След това нанесете праймър върху ноктите – той блокира проникването на пигмента в нокътната плочка, изсветлява я и попива много бързо. Завършете ноктите си с основа.

2цветно покритие

Лакирайте ноктите си с бял лак в два слоя. Изсушете покритието за две до три минути.

  • За "фоновото" покритие можете да използвате бял лак (80, Blanc Arty) от пролетната колекция YSL Beauté La Laque Couture Spring Look. Нанася се равномерно, изсъхва бързо, предпазва ноктите от увреждане и овлажнява нокътната плочка. Бонус - удобна четка.
  • Друго перфектно бяло е Essie в нюанс 01, Blanc. Покритието с него ще се окаже, първо, устойчиво, второ, наситено и трето, удобно за ноктите.
3рисуване

Покрийте около една трета от нокътната плочка с черен лак, както е на снимката. Тъй като линиите не изискват особена деликатност, за създаване на такъв модел може да се използва обикновена четка за нанасяне на лак.

  • Вижте Maybelline Colorama в нюанс 10. Има дълготрайна, безопасна за ноктите формула (без формалдехид и толуен) и удобна четка, която осигурява равномерно покритие.
  • Алтернатива на черното е тъмнокафяво като Vernis in Love на Lancôme в 473 N Rouge Reglisse. От първото нанасяне „ляга“ равномерно и без „ивици“, изсъхва бързо и осигурява красив лъскав завършек. Плюс - четка, която е удобна за създаване на картина, нито много тясна, нито много широка на размер.

Нарисувайте ивици върху ноктите със същия черен лак. За да направите това, използвайте синтетична нулева четка - можете да я купите в обикновен магазин за изкуство. Нанесете лак върху четката не от тръба (по-добре е да не оставяте бутилката отворена, в противен случай продуктът може да се сгъсти или изсъхне), а от фолио или палитра. За да направите ивиците успоредни една на друга, практикувайте рисуване върху хартия.Оставете горния слой да изсъхне добре, така че шарката да не се размаже при нанасяне на горния слой.

4Консолидиране на резултата

Нанесете фиксиращ лак на един слой. Дори ако рисунката не е направена много точно, несъвършенствата най-вероятно ще станат невидими под нейния слой.

Какви други идеи за "раирана" ноктопластика да отбележите?

Черно и бяло

Маникюр с черни и бели ивици съществува и в по-опростена версия (друга фото инструкция за маникюр с „раита“ е на линка). Направете черен „фон“ и нарисувайте бяла ивица точно в средата на нокътя или, още по-лесно, боядисайте първата половина на нокътя с един цвят, втората с друг. Това изкуство за нокти е просто в изпълнение, но изглежда ярко и привлича вниманието.

© aliciatnails© cassmariebeauty© cassmariebeauty© cassmariebeauty© cassmariebeauty© cassmariebeauty© cassmariebeauty© stephstonenails

Хоризонтално

Тази шарка изглежда най-добре на дълги нокти - ако са къси, вертикалните ивици могат да направят нокътната плочка визуално по-широка. Изберете цветове или контрастни, или, както в този вариант, от една и съща цветова гама и нарисувайте ивици с различно разстояние между тях и хаотично.

  • След като рисунката е изсъхнала добре, използвайте топ лак, като Maybelline Doctor Rescue Protect, за да я закрепите. Има плътна, гелообразна текстура, която предпазва нокътната плочка от увреждане и придава на ноктите лъскав блясък.

бонбони

Да направите ивици вертикални или хоризонтални е почти без усилие. Но с диагонален модел трябва да сте изключително внимателни. Изберете контрастиращи цветове – например бяло и червено, като на снимката – и рисувайте, вдъхновени от цветовете на коледния бонбон. Ивиците трябва да са различни по дължина и ширина.

  • За да създадете такъв модел, можете да използвате както класическо червено, така и малиново. И двата нюанса се предлагат в палитрата лакове за нокти NYX Professional Makeup (вижте Pin Up Tease и Dance в Daytona). С тях цветът ще е наситен, а покритието ще е устойчиво.

Успяхте ли да повторите маникюра? Оставете коментар.

Категория: