Еластична, сякаш гумена подложка - това вече слагат и най-напредналите любители на грима. Защо всички толкова много обичат силиконовите гъби? Разказване

Момичетата послушно оставиха четките си, когато индустрията за красота им представи новост - яйце от пандишпан. Сега това е добре познат инструмент за красота - за разлика от такова изобретение като силиконова гъба. Външно е много трудно да се разпознае в него с какво е нанесен фон дьо тенът: това е прозрачен плосък тампон, подобен на сплескана капка вода. Изглежда смешно, че изобщо можете да се гримирате с нея, но ползите от „глупавата гъба“, както я наричат бютихолиците, са толкова много, че определено си заслужава поне да я опитате.

1Гъба структура

Структурата на гъбата не е пореста, а хомогенна. Благодарение на това не попива текстурата на продуктите (като основа или руж) и не уплътнява покритието, което се създава с тяхна помощ. Оказва се лек, безтегловен - кожата не усеща никаква "тежест" под слой крем.

  • Освен това, благодарение на тази функция, гъбата не абсорбира течна и кремообразна козметика и следователно ви позволява да намалите нейната консумация. Оказва се спестяване, което е ценно както за гримьорите, така и за обикновените "потребители" .

2хигиена

Всичко поради същата причина, поради която силиконовата гъба е без пори, вътре, заедно с излишък от козметични текстури, бактериите не се натрупват и размножават. А това означава, че "силиспондж" е по-безопасен за кожата - използването му няма да провокира появата на възпаление и други проблеми.

  • Това иновативно устройство е лесно за поддръжка: гъбата не е необходимо да се сапунисва, изсушава или дезинфекцира отделно. Просто го изплакнете с вода и е готов за употреба отново. Това е въпрос на няколко секунди - за тези, които са във вечно бързане, такъв инструмент определено ще бъде полезен.
3Покритие

Изненадващо, при всичко това, тоналното покритие след силиконовата гъба също излиза хомогенно, въпреки че изглежда, че силиконовата подложка изобщо не е способна на такива чудеса. Множество тестове, заснети върху снимки и видеоклипове от гримьори и блогъри, показват, че "silisponge" не оставя никакви петна по кожата.

4Цена

Може да изглежда, че производителите искат много пари за такава находка, но за щастие на тези, които не обичат да плащат, силиконовите гъби са много по-евтини от същата гъба за яйца.

5Универсалност

Накрая е невъзможно да не се отбележи универсалността на силиконовата гъба.Справя се отлично с кремообразни текстури: тонални основи, течен руж, бронзанти, хайлайтъри. И тъй като са необходими само няколко движения, за да почистите гъбата (плюс това не е нужно да чакате, докато изсъхне), можете да нанесете няколко продукта наведнъж с една процедура за гримиране.

© iStock© iStock© iStock© iStock

Като се има предвид всичко по-горе, необичайният външен вид на гъбата може да се третира с ирония.Но за някои той предизвика каустична подигравка: в коментарите за прегледите на новостта той беше сравнен с нищо повече от гръдния имплант. И някой дори предложи да се замени такава гъба със силиконова чашка за сутиен. Блогърите за красота, разбира се, използват много за създаване на изображения: лъжици, хартиена лента, четка за зъби.Но в случай на силиконова гъба е по-добре да разчитате на „оригинала“. Особено след като той, съдейки по всички достойнства, може да ви служи наистина добре.

Опитвали ли сте силиконова гъба? Напишете отзив в коментарите.

Категория: