Един от най-важните грим визии на всички времена в нашия фото урок стъпка по стъпка

Преди да започнем да създаваме грим, нека си припомним основните принципи за красота, към които се е придържала великата актриса:

  • Дълбоко овлажняване е половината от битката и Мерилин Монро разбираше това по-добре от всеки друг. Актрисата винаги е започвала грима си с дебел слой вазелин, без страх от мазен блясък. Напротив, на камерата този инструмент придаде на кожата мека, красива светлина. Гримьорът на звездата понякога нанася вазелин върху скулите на Мерилин и под веждите точно на снимачната площадка, за да подчертае тези зони.Днес използвайте хайлайтър за същата цел.
  • Използвайте няколко нюанса червило в грима на устните си. За да създадете сочни чувствени устни като на актриса, трябва да нанесете по-червени нюанси на червилото в ъглите на устните и по-светли в центъра (можете също да опитате да създадете омбре ефект). Не забравяйте да добавите малко хайлайтър върху арката на Купидон и под долната устна.
  • Блестящите, сякаш мокри, клепачи е друга характерна техника, към която актрисата често прибягва, когато създава образите си. За да постигнете ефекта на мокри клепачи, добавете капка кокосово масло в центъра на движещия се клепач - или използвайте нашия фото урок стъпка по стъпка.
  • Освен различни нюанси червила, Мерилин Монро използва и няколко нюанса очна линия и очна линия в своя грим. Очертайте горния клепач с черно, а върху лигавицата използвайте тъмнокафяв молив. Белият молив или хайлайтер, между другото, също е полезен за подчертаване на вътрешните ъгли на очите и линията на растеж на долните мигли.На последния етап поставете малка точка в ъгъла на окото с червен молив, за да направите ефекта още по-забележим.
  • Гримьорът на актрисата често използваше следния трик: нанасяше малко руж на върха на носа на актрисата, за да го скъси визуално малко.
  • Една от характерните черти на външния вид на Мерилин Монро са рязко изпъкналите вежди. Разбира се, формата на веждите трябва да бъде избрана в зависимост от формата на лицето, но ако се стремите към максимална прилика със звездата, използвайте молив и сенки, за да изострите дъгата на веждите.

Помните ли съветите? Време е да преминете към практиката. Beauty blogger Alina Fly Cloud показва майсторски клас за създаване на грим в стила на Мерилин Монро. Не пропускайте никоя от 15-те стъпки, за да пресъздадете точно външния си вид.

1Нанесете течен хайлайтър с деликатен блясък около периметъра на лицето и върху зоната над скулите.2Нанесете изравняващ грунд в централната част на челото, носа и брадичката.

Напудрете го отгоре, за да не омазнява.

3Използвайте коректор, за да коригирате зоната под очите, също така я фиксирайте с матираща пудра.© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru4С избледнял розов руж леко коригирайте лицето, като добавите този нюанс отстрани на челото, както и в гънката на клепача.© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru5Запълнете пространството над и под гънката на клепача със светлобежов нюанс на сенките.© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru6Срешете веждите си и попълнете липсващите косми със сиво-кафяв оттенък, фиксирайте ефекта с оцветяващ гел.© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru7С коректор, поставен върху наклонена четка, придайте на веждите си малко по-графични за вежди в стил Мерилин.8Направете корекция на носа със светлокафяви сенки: нито един грим на нашата звезда не може без него!9Със същия нюанс, който сте нанесли върху веждите, нарисувайте стрелка, след като намокрите четката: за повече интензивност на цвета и по-лесно плъзгащо се нанасяне.© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru10С лек молив донесете лигавицата на долния клепач.единадесетПовторете един от най-характерните трикове, които Мерилин Монро използва в своя грим: нарисувайте "сянка" под долните мигли.

Всъщност дублирайте стрелката, но я нарисувайте в посока "назад" .

12Добавете малко спирала към миглите си и залепете половината изкуствени мигли върху външните ъгли на очите си (научихме как да залепим изкуствени мигли в това видео), за да създадете известния флиртуващ и отпуснат вид.© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru13Очертайте устните с наситен тъмночервен молив и запълнете сърцевината с червено червило. Ако е необходимо, подстрижете контура с коректор.14Както знаете, Мерилин обичаше "сочната" версия на устните, затова ще използваме следния трик: вземете вазелин или ланолин - и нанесете с шпатула по цялата повърхност.© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru15Последният етап е брандираната "муха" .

Изображението е готово! Как си?

© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru

Категория: