" Тежкото" скулптуриране в стила на Ким Кардашиян отдавна не е на мода, но никой не мисли да се откаже напълно от тази техника. Показваме ви как бързо и лесно да направите контуриране

Има два основни вида контуриране - продукти с кремообразна или суха текстура. Първият има тенденция да изглежда по-естествено върху кожата, тъй като продуктът се слива по-добре с кожата. Но в същото време дава по-видим резултат: с помощта на кремообразни текстури е по-лесно визуално да промените чертите на лицето и да постигнете „ефект на Photoshop“. Кремообразните продукти са по-подходящи за начинаещи в гримирането, тъй като могат да се нанасят на няколко слоя и да варират интензивността на нанасяне.

Прахообразните продукти са по-подходящи за момичета с мазна кожа. Но в същото време трябва да се има предвид, че е невъзможно да се създаде сянка с блестящ агент. Следователно скулптурирането на лицето не може да се направи с бронзант с блестящи частици в състава.

Освен това, тези два метода могат да се комбинират, ако ефектът от кремообразното контуриране изглежда недостатъчен: първо нанесете кремообразни текстури, а след това сухи. Правилната техника може да се види в снимки стъпка по стъпка на скулптуриране на лице.

Научете повече за това как да изваяте лицето си със сухи продукти във видео урока на гримьора по-долу:

Преди да започнете да скулптурирате, трябва да се обърнете към нашата схема и да определите кои области на лицето трябва да бъдат скулптурирани в зависимост от формата на лицето. Освен това трябва да изберете скулптуриращ агент с идеалния нюанс и четка, за да го нанесете.

Сега можете да започнете самия процес: казваме ви как да изваете лицето си с кремообразни текстури.

Скулптуриране на лице стъпка по стъпка Снимки

1Подготвителен етап

Смесете грунд с хидратиращ лосион в съотношение 1:1 или използвайте хидратираща основа за грим. Това ще помогне за решаването на няколко проблема наведнъж: първо, гримът ще бъде по-устойчив, второ, кожата ще се чувства комфортно и трето, ще бъде много по-лесно да смесите скулптуриращите продукти (а смесването е най-важната част от този процес !). Като грунд можете да използвате например Master Prime от Maybelline New York.

Нанесете праймера с върха на пръстите си с леки потупващи движения, не се опитвайте да "втриете" праймера в кожата.

Преди да започнете да скулптурирате лицето си, използвайте коректор, за да маскирате тъмните кръгове, „синини“ под очите и всякакви други кожни несъвършенства. Нанесете фон дьо тен с кръгови движения. Струва си да започнете контурирането само когато е подготвена идеалната основа.

 • По-добре е да не използвате фон дьо тен с отразяващи частици в състава: матовата версия ще изглежда по-естествено на кожата, а резултатът след нанасяне на скулптуриращи агенти ще бъде по-ефективен. Подходящ, например, Fit Me от Maybelline New York.
2Маркирайте

Основното правило на скулптурата звучи така: потъмнете всичко, което трябва да бъде „скрито“, изсветлете останалото. Започнете с нанасяне на светъл нюанс на скулптуриращия продукт: под очите, по дължината и в центъра на носа, в центъра на челото и отстрани, върху брадичката.

За корекция на крема изберете нюанс с един или два нюанса по-светъл от кожата, вторият нюанс трябва, напротив, да е с три или четири нюанса по-тъмен.

Колкото по-контрастни са нюансите, толкова по-изразен ефект ще получите накрая.

 • Моля, имайте предвид, че някои марки наричат светъл нюанс продукт за контуриране като хайлайтър. За да разберете дали конкретен хайлайтър може да се използва за скулптуриране, погледнете по-отблизо неговата текстура: тя трябва да е без блясък.

Ако нямате под ръка специална палитра за скулптуриране, използвайте коректор с лека текстура или фон дьо тен (отново трябва да е по-светъл от основния). Ако искате да подчертаете скулите си, добавете коректор под тях, точно под скулата. Можете да използвате например коректора Alliance Perfect на L'Oréal Paris.

© FashionVIPdergisi.com

3Затъмнение

Инструмент за скулптуриране на тъмен нюанс по вдлъбнатините на бузите ви. Ако нарисувате линия под скулите, те визуално „увисват“, така че е по-добре, напротив, да повдигнете скулите: по този начин лицето изглежда по-младо и свежо. За да намерите вдлъбнатината под скулата, поставете пръста си под зъбите, покрай скулата и там, където пръстът минава, начертайте потъмняваща линия.
чело.

Важно уточнение: ако челото е ниско, тогава не е необходимо да го затъмнявате отгоре, за да не направите челото визуално още по-малко.
 • Ако искате визуално да стесните малко носа, нанесете коригиращ инструмент отстрани, а за да го "скъсите" , добавете малко в самия връх.
 • Ако сънувате леко вирнат нагоре нос (кипене), начертайте малка линия през носа с тъмен скулптуриращ агент.
4засенчване

Засенчете линиите, като не гледате право напред, а като се обърнете наполовина към огледалото: по този начин ще се видите сякаш отстрани и ще можете да смесите всички линии по-добре. За оцветяване използвайте гъба, първо смесете светлите нюанси, след това преминете към тъмните - в противен случай тъмният скулптор ще се "премести" на територията на светлината и лицето няма да изглежда изсечено, а мръсно.

 • Засенчете тъмния скулптуриращ агент под скулите хоризонтално и след това леко нагоре.
5Пудра и руж

Закрепете резултата с пудра с помощта на пухкава четка и не забравяйте да нанесете руж, за да възстановите обема на бузите.

Още няколко съвета за тези, които решат да проучат сериозно въпроса за скулптурата:

 • Накрая опитайте да използвате "правилото на осемте" : вземете хайлайтър и го нанесете около очите във формата на осмица (или по-скоро знак за безкрайност) - под веждите, върху скула, в ъгъла на окото, на моста на носа. Това ще помогне бързо да подчертаете очите, да ги направите по-ярки. Но се уверете, че хайлайтърът е без силен блясък: под очите такъв инструмент не принадлежи.
 • Ефектът на естественото контуриране в горещия сезон може да се постигне не само с помощта на козметика. Когато се отправяте към плажа, нанесете слънцезащитен крем SPF 20 върху цялото си лице и SPF 50 или SPF 70 върху моста на носа и отметката над горната устна.

Топ 5 най-добри продукта за скулптуриране

 • Молив скулптор Master Contour, Maybelline

  Тази пръчка е истински бестселър, който се среща в почти всяко второ видео, посветено на темата за скулптурата. Той е обичан от бюти блогъри, професионални гримьори и it-girls. И - има защо: дори начинаещите могат да използват молива, лесно се нанася и разтушава, стои естествено на кожата. Maybelline, между другото, има още един хит инструмент за контуриране - палитрата Master Sculpt, която съдържа както „правилния“ бронзов нюанс (без жълтеникав или червеникав подтон), така и приличен хайлайтър без подчертан блясък. В идеалния случай вашата козметична чанта ще съдържа и двата продукта.

 • Infaillible Sculptor Sculpting Cream Powder, L’Oréal Paris

  Не сте сигурни кой продукт за контуриране е подходящ за вас - сух или крем? Чувствайте се свободни да изберете тази опция: крем-прах от два нюанса е скрит под клепача. И ако стик-стикът е подходящ за експресен грим, когато остават само пет минути до изхода, форматът на крем-прах ще се хареса на тези, които не бързат. "Infaillible Sculptor" ви позволява да получите леко матово покритие, като след използване на пудра, и в същото време се смесва добре (благодарение на кремообразната "страна" на продукта!). В същото време определено няма да има резки граници на прехода от светло към тъмно върху кожата.

 • Wonder Stick, професионален грим NYX

  Работи по същия начин като всеки друг контуриращ стик, но малко по-компактен.От една страна има лек кремообразен прът за озаряване на кожата, от друга страна има кремообразен бронзант. Тази пръчка е добра именно защото ви позволява лесно да коригирате формата на носа: тънка пръчка ви позволява да рисувате чисти линии с бижутерска точност. В допълнение, продуктът има мека текстура, така че се смесва без проблеми.

 • Couture Contouring Sculpting Palette, YSL

  Една от последните премиери на YSL вече се превърна в must have сред феновете на марката, за която започна истински лов. Причината е, че този прахообразен продукт осигурява деликатно контуриране, но в същото време може да действа и като руж. Бронзантът съчетава кафяво и прахообразно розово, а в следващото „отделение“ има леко млечно розово, което може да се използва и като руж, и като хайлайтър.

 • Мултифункционален руж Naked Flushed, Urban Decay

  Въпреки номиналната категория руж, Naked Flushed Palette е многофункционална и чудесна за контуриране. Този комплект може да замени три продукта едновременно: бронзант, хайлайтър и, разбира се, руж. Как точно работи, нагледно показахме в фото урока, посветен на летния грим.

  "

Категория: