Очната линия е един от основните инструменти за гримиране. Всеки ли знае как да го използва по правилния начин? Казваме ви как да рисувате очи с молив

Основата на основите, задължителна част от всяка базова козметична чанта, прост и "разбираем" инструмент за красота за всяко момиче - едва ли някой може да мине без молив. Освен това ви позволява да получите различни варианти за грим на очите - графичен и мек, с опушен ефект, стрелки и кръгови щрихи по контура. Това, разбира се, не е всичко. Така или иначе, използването на молив е най-сигурният начин да създадете грим за всеки ден с лек, не много ярък и не много закачлив акцент върху очите.

Преди да боядисате очите си с молив, трябва да изберете инструмент, който е подходящ за вас. И за това трябва да знаете, че не всички очни линии са еднакви.

  • Класически

Обикновеният молив със средна твърдост (като тънкия молив за очи на NYX Professional Makeup) е най-универсалният. Те могат да нарисуват стрелки или леко да нарисуват контур с леко засенчване, за да омекотят линиите.

  • гел

Не всеки се чувства удобно с класическите моливи. За момичета, които се нуждаят от яркост на цветовете и светлина, „плъзгащо“ приложение от козметични продукти, гел моливите са по-подходящи. Те включват например Infaillible Paint от L'Oréal Paris. В допълнение към удобството, те обикновено се отличават и с издръжливост на текстурата.

  • Smoky

Не е тайна, че опушен ефект може да се създаде не само със сенки. За това е подходящ и молив - особено след като много марки за красота ги произвеждат с дебели пръчки, както и със специална гъба за засенчване. Master Smoky от Maybelline New York е един пример.

  • Kyal

По принцип могат да се използват като обикновени моливи - за очна линия и рисуване на стрелки. Но всъщност кайалите са специално произведени с мека мазна пръчка, наситена с пигменти, за да може да се използва за рисуване върху лигавицата - вътрешния контур на очите.

Ердем © fotoimedia/imaxtreeЕрдем © fotoimedia/imaxtreeЕрдем © fotoimedia/imaxtreeЕрдем © fotoimedia/imaxtreeЕрдем © fotoimedia/imaxtreeДжоузи Натор © fotoimedia/imaxtreeПрабал Гурун © fotoimedia/imaxtree

След като подредите разнообразието от моливи (които, както се оказа, са много различни) и изберете този, който ще ви позволи да получите необходимите опции за грим, се заемете с работата - научете как да очертаете своя очи, така че резултатът да е ефектен и спретнат, лесно.

1Подготовка

Дори и само да гримирате очите си с молив, няма как да минете без няколко подготвителни стъпки. Първо покрийте клепачите (като обърнете специално внимание на зоната близо до линията на миглите) с грунд - така моливът ще се задържи по-добре и по-дълго. Доказаният Eyeshadow Primer Potion от Urban Decay е полезен. Второ, нанесете неутрален нюанс върху това покритие.

2Стрелки, контур или опушен ефект?
  • За да нарисувате стрелки - чисти, равномерни, с ясен контур, ще трябва да се упражнявате. Първо нарисувайте "опашка" под ъгъл от 45 ° и след това нарисувайте линия от ръба й, така че да "лежи" по цилиарния контур.Или използвайте един от многото лайфхакове - нарисувайте „опашка“ в права линия с помощта на лента от хартиено тиксо, кредитна карта, визитка или дори супена лъжица. Проверено от уважавани блогъри за красота: тези методи наистина помагат да се получат стрелки, близки до идеалните. Когато кожата на клепачите е подготвена, можете да започнете да използвате молива.
  • За да подчертаете контура на очите, можете първо да нанесете тъмен кайал върху лигавицата и второ, просто да нарисувате молив по линията на миглите и да го смесите с четка с твърд косъм.

  • За да получите опушен ефект, ще ви трябва специален опушен молив, гел молив или kajal. С тях очертайте линията на миглите на горния клепач и след това нарисувайте икона „решетка“ () във външния ъгъл на очите и смесете всичко заедно. Вземете лек, естествен опушен грим за очи.

3Подробности

Един от най-полезните съвети, които гримьорите дават на любителите на очна линия, е да боядисате пространството между миглите. Няма значение коя опция за грим ще изберете: опушен или просто графични стрелки. Попълвайки празнините между миглите с цвят, ще получите по-ефективен резултат - тази техника променя не само грима, който се получава в крайна сметка, но и външния вид. Става много по-изразителен и привлекателен.

Ердем © fotoimedia/imaxtreeЕрдем © fotoimedia/imaxtreeЕрдем © fotoimedia/imaxtree

Гледайте нашия видео урок за създаване на стрелки с очна линия от филц и отговорете на теста!

"

Как използвате очна линия? Напишете коментар.

Категория: