На зеленооките брюнетки може само да се завижда: чертите им са толкова ярки, че не се нуждаят от детайлен грим със закачливи акценти. Тогава какъв грим да направя? Разказване

Когато тъмната коса изразително „рамкира“ лицето, а веждите служат като същата рамка за ярки зелени очи, изглежда, че гримът изобщо не е необходим - природата се е погрижила за красотата на зеленооките брюнетки със специални грижи. Но гримът все още не трябва да се изоставя. Основното нещо е да го направите така, че неусетно, сякаш отсъстващо, да подчертава чертите и достойнството на външния вид.

Основната задача е да се справим с проблема с цветотипа. Именно от него зависи изборът на инструменти за грим. Полезно е да знаете дали сте „пролет“, „лято“ или например „зима“, но в случая с грима е достатъчно да сте наясно дали вашият цветотип е „студен“ или „топъл“ .

  • Брюнетки с тъмна шоколадова коса и светла порцеланова кожа, той е "студен" . Така че трябва да премахнете златисто жълтите нюанси от козметичната си чанта и вместо това да добавите „студени“ контрастни цветове там - фуксия, синьо, изумрудено, слива.
  • Тези, чиято коса блести със златисти нюанси и чиято кожа е „целуната“ от слънцето, с лек нюанс на тен, имат „топъл“ цветотип. Кафяво, червено, оранжево, блатно зелено - това, което е идеално за него.

Какъвто и цвят да имат брюнетките със зелени очи, по-добре е те да оставят ярки нюанси за много специални поводи - трябва да добавите цветни акценти много внимателно, в противен случай съществува риск от получаване на вулгарен, предизвикателен образ.

По-добре е да се ограничите до палитра с нюдови или пастелни сенки, моливи, които не оставят ясни линии, и меки нюанси на червилото. Търсете идеи за грим в снимките от шоутата!

© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree

Как да процедираме, когато създаваме грим за брюнетки със зелени очи?

1Цвят на кожата
  • Важно е да изберете фон дьо тен, който не подхожда на тена на кожата, но съвпада и с цветотипа. Крем с розови пигменти (като № 02 Lys Rose от колекцията Miracle Air de Teint от Lancôme) е необходим за момичета със „студен“ цветен тип, докато на „топла“ кожа е по-добре да използвате бежови, пясъчни нюанси на продуктите. Използвайки грунд като Baby Skin на Maybelline New York, разнесете крема равномерно върху лицето, след което покрийте несъвършенствата, които остават видими с коректор.
  • Съвет! Брюнетките не трябва да се занимават с контуриране. „Изчертаването“ на скулите ще пренасити изображението с ярки акценти, които тъмнокосите момичета вече имат на външен вид. Ето защо е по-добре да използвате руж и меки, естествени нюанси.„Топъл“ цветен тип се нуждае от руж от прасковен цвят, „студен“ от розов. Универсален вариант и за двата случая е червеният руж, добре засенчен върху „ябълките“ на бузите.
2Вежди

Брюнетките по-лесно от останалите следват тенденцията за подчертани вежди. Те практически не се нуждаят от корекция на цвета - макар и само за да "разширят" визуално естествено тънките вежди. Но е по-добре да не се увличате с това, за да не получите вежди, сякаш нарисувани с маркер. Най-често е достатъчно да използвате цветна спирала за вежди (като Brow Tamer на Urban Decay), която едновременно ги оцветява и „сресва“.

3очи
  • Брюнетките със зелени очи би било добре да ги подчертаят в грима, но избягвайте да използвате прекалено ярки цветове. Без тях може да се постигне ефектен резултат, като се има предвид, че в комбинация с тъмна коса зелените очи са забележим детайл от външния вид.
  • Имайте предвид, че с него контрастират всички нюанси на кафяво, златисто, бронзово, светло лилаво и сини сливи, светло и тъмно сиво, както и зеленото, което се различава от цвета на очите. С тяхна помощ нарисувайте стрелки (без да ги допълвате със сенки) или създайте лека мъгла върху клепачите - това ще бъде достатъчно, за да подчертаете очите в грима.
4Устни

След като подчертахте очите, трябва да обърнете внимание на устните - но те вече не могат да бъдат боядисани с червила с ярки цветове и богати гланцове с гланцово покритие. Като се има предвид, че в изображението цялото внимание е върху очите, изберете приглушени, меки нюанси на червилата за устните: прашно розово, коралово, плът. Погледнете по-отблизо, например, нюансите от гамата Lip Lingerie от NYX Professional Makeup.

Versace © fotoimedia/imaxtreeНарцисо Родригес © fotoimedia/imaxtreeКаролина Ерера © fotoimedia/imaxtreeХайдер Акерман © fotoimedia/imaxtreeKenzo © fotoimedia/imaxtree

Вземате ли предвид цвета на очите, когато създавате грим? Оставете коментар и гледайте нашия видео урок за създаване на летен грим за зелени очи.

Категория: