Зелените очи могат да станат още по-ярки и изразителни, ако са правилно подчертани с грим. Ние ви казваме кое

Зелените очи са самото достойнство на външния вид, което просто трябва да бъде в светлината на прожекторите и да получава комплименти от другите. Обикновено такива очи са ярки сами по себе си, забележими на фона на други черти на лицето. Но ефектът може да се засили. Дори дискретният грим ще ви помогне да направите зелените очи много по-привлекателни и очарователни.

Както дневният, така и вечерният грим на зелените очи трябва да се правят с определени нюанси - тези, които хармонично се комбинират със зеленото, като същевременно контрастират с него.

Кои са сред тях?

  • Кафяв

Това е цветът, който всеки гримьор ще назове първи, ако го попитате за нюанси, подходящи за зеленооки момичета. Моля, имайте предвид, че можете да използвате както шоколад, така и кафе в грима. И средствата могат да бъдат както матови, така и блестящи.

  • Злато

За да накарате зелените очи да блестят, имате нужда от продукти със златист блясък. Те включват искрящ нюанс на шампанско - по-светъл и бронз - по-тъмен. С тяхна помощ ще получите идеалния вечерен грим. През деня те могат да бъдат добавени като изразителен акцент.

  • Сиво

Тъмният графитен нюанс е изборът за спокоен, неутрален грим. На фона на този цвят зелените очи изпъкват по-добре. Цялото внимание е върху тях, а не върху грима наоколо.

  • Лилаво

И нюанси на лилаво (както тъмна слива, така и светъл люляк), напротив, ще помогнат за създаването на такъв грим за очи, който ще стане основата на цялото изображение. Контрастната комбинация, която те образуват заедно със зеленото, се оказва необичайна и ярка.

  • Зелено

Как да го използвам в грима за зелени очи? Основното нещо е да изберете сянка, която няма да се слее с тях. Трябва да е много тъмен или много светъл, тъй като контрастът е необходим за изразителен резултат.

Аманда Сейфрид © Getty ImagesКейт Уинслет © Getty ImagesДрю Баримор © Getty ImagesАнджелина Джоли © Getty ImagesАдел © Getty ImagesХейдън Панетиер © Getty ImagesДжесика Бийл © Getty ImagesКейт Хъдсън © Getty ImagesСкарлет Йохансон © Getty ImagesКейти Холмс © Getty ImagesМила Кунис © Getty ImagesБрайс Далас Хауърд © Getty ImagesЕлизабет Олсен © Getty ImagesЕма Стоун © Getty ImagesКристен Стюарт © Getty Images

Всеки от тези нюанси е подходящ за създаване на красив дневен грим за зелени очи. Вярно, като се има предвид, че не говорим за вечерна визия, някои цветове - например лилаво или зелено - ще трябва да се използват в много умерени количества, внимателно засенчени, докато се получи полупрозрачна текстура. А за универсален грим е по-добре да изберете неутрални нюанси.

Каква трябва да бъде схемата за нанасяне на дневен грим за зелени очи? Следвайте инструкциите.

1Подготовка

Започнете грима си, като подготвите клепачите си - тази стъпка е от съществено значение за дълготраен резултат, който продължава цял ден. Нанесете грунд (като Eyeshadow Primer Potion на Urban Decay), за да изгладите и матирате кожата и да подобрите "сцеплението" с други текстури на грима.

2Основно покритие

Следващата стъпка е да нанесете основния нюанс на сенките върху цялата повърхност на клепачите. За универсален грим се нуждаете от мек кремообразен тон. Желателно е сенките да са матови; ако текстурата е с блясък, тогава блясъкът, който създава, трябва да е едва забележим. Трептенето е по-подходящо във вечерния грим. Разпределете сенките не само върху повърхността на подвижния клепач, но и малко по-високо - върху кожата по-близо до веждите.

3Работа с гънка

За да направите грима по-обемен, направете лек акцент върху гънката. Ще ви трябват сенки с цвят на кафе - не много тъмни, но в същото време не толкова светли, колкото основния цвят.С четка с лек връх в края "поставете" сенките в гънката и след това ги смесете - и "улавяйте" външния ъгъл на окото в процеса, за да създадете опушен ефект. Техниката cut crease за дневен грим е по-подходяща от класическите опушени очи, които са по-жизнени.

4Очна линия

След това трябва да подчертаете цилиарния контур. Изберете обичайния си метод: очертайте линията на миглите с молив (със или без оцветяване, за да смекчите резултата), използвайте кайал като Le Duo Khôl на Lancôme върху лигавицата, за да подчертаете дефинирането на контура, или например нарисувайте стрелки с грациозно заточване. Между другото, в тази стъпка можете да използвате по-малко стандартни цветове: слива, смарагд, златисто кафяво.

5грим за мигли

Последният щрих е нанасянето на спирала. Преди да започнете, използвайте грунд като Big & Loud Lash Primer на NYX Professional Makeup, за да придадете на миглите си допълнителен обем и дължина, и след това ги покрийте със спирала в един слой.

Кой вариант за грим на очите е универсален за вас? Напишете коментар и за да създадете бързо не само дневен, но и вечерен грим, следвайте нашите видео инструкции.

Категория: