Kayal изглежда като обикновена очна линия. Но напредналите любители на красотата знаят: това е специален инструмент, който може да направи много, когато се използва правилно

Най-добрите каяли за очи: топ 5 според FashionVIPdergisi.com

Дори ако думата kajal не е включена в името на лекарството, пред вас може да е kajal. Как да го изчислим? Най-лесният начин е да проучите рейтинга, съставен от нашите редактори.

 • Le Liner Signature, L'Oréal Paris

  Колекцията kajals на L'Oréal Paris е забележителна със своята впечатляваща палитра от нюанси. Те са девет – от класическо черно и кафяво до по-екстравагантно жълто и розово. Преди да опитате последното, прочетете нашата статия за това как да използвате червени и розови нюанси в грима на очите.

 • Expression Kajal, Maybelline

  Линия от отлични базови кайали, които могат да се използват както за дневен, така и за вечерен грим. Моливът има водоустойчива формула, което, разбира се, е най-важното предимство при работа с лигавицата на окото. Между другото, можете да прочетете за други водоустойчиви продукти за грим тук.

 • Le Crayon Khôl, Lancôme

  Този молив има гъвкава текстура - удобен е не само за приближаване на лигавицата, но и за рисуване на ясни, равномерни стрелки. Потърсете потвърждение в нашия фото урок за създаване на грим в стила на модела Тейлър Хил.

 • Молив за очи 24/7, Urban Decay

  Обърнете внимание на състава: списъкът на съставките включва масло от жожоба, масло от памучно семе и витамин Е. Моливът се разнася лесно и не драска кожата, осигурявайки трайност на грима до 24 часа.

 • Молив за очи Jumbo, Професионален грим NYX

  Един от хитовете на колекцията моливи NYX Professional Makeup Jumbo е бял каял в нюанс Milk 604. Изглежда, че белият молив не е най-необходимото нещо, но може да се използва за решаване на няколко красоти задачи наведнъж. Това беше обсъдено подробно тук.

Какво е каджал за очи?

Много хора дори не знаят, че в козметичната им чанта има такъв инструмент като kajal, смятайки го за обикновена очна линия. Можете да го познаете по надписа khôl или kajal - така обозначават специален молив, който се различава от другите очни линии с много мека, дори малко мазна сърцевина. Плъзгайки се по повърхността на кожата, оставя линия, наситена с цвят.

Именно с каяла започва някога историята на грима: продукт, получен в древни времена от смес от галенит, малахит и антимон, обгражда контура на очите, предпазвайки ги от пясък и слънце, а самите вас от зли духове . Kayal е в основата на основите, един от основните продукти за красота в зората на цивилизацията.

Африканските племена също са използвали нещо подобно на каял по време на своите ритуали, в Индия също са рисували точки на челата си (бинди) и символи, които предпазват децата от злото око.Интересен факт: Джони Деп по време на снимките на "Карибски пирати" разваля очите си с автентичен каял, а не с аналог от арсенала на професионалните гримьори.

Каква е разликата между kayal и обикновената очна линия?

По правило под обичайната очна линия разбират продукт със суха прахообразна текстура. Kayala пък е с еластична, мека текстура, прилича повече на молив за устни (и дори може да го замени понякога). Поради факта, че kajal е предназначен за работа с лигавиците, той е мек. В допълнение, съставът на продукта може да включва минерални компоненти и растителни антисептични съставки.

За какво е каял за очи?

Kayal, като правило, извежда цилиарния контур от страната на лигавицата. Най-вече този инструмент е подходящ за създаване на грим в арабски стил, но неговата функция далеч не се ограничава до това. Помислете за основните опции за това как можете да използвате kajal.

За щрих между миглите и рисуване на лигавицата

Тази очна линия се фокусира върху цвета на очите, прави погледа по-пронизителен и привлекателен. Вярно е, че само момичета с големи очи могат да си позволят тази опция за грим: щрихът на контура визуално ги намалява, въпреки че изглежда изразителен.

Как да направите кръгъл контур на очите с каяла е показано в това видео.

Втори вариант - боядисайте с този мек молив само пространството между миглите, преди да нанесете спирала. Тази техника се използва от много гримьори, за да направят визуално миглите по-дебели.

Вместо основа за сенки

Белият кайал може да се използва като основа за цветни сенки, за да изглеждат по-ярки на клепачите.

Вижте как да използвате бял каял в грима във видеото по-долу.

Удобно е да създадете „субстрат“ за драматичен вечерен грим с черен каял. За да повторите техниката, запълнете целия движещ се клепач с молив. Не се опитвайте да направите контура, очертан около окото, идеално равномерен, а се опитайте веднага да зададете формата, в която планирате да смесите грима на очите. Също така добавете kayal линия по долния ред мигли.

Друг плюс на тази техника е, че гримът на очите ще изглежда перфектно на снимките: нито светкавиците на камерата, нито ярката слънчева светлина ще повлияят по никакъв начин на външния ви вид.

За създаване на мека стрелка

Kyal е идеален за създаване на меки стрели. Начертайте линия по цилиарния контур, малко отвъд него, и смесете продукта с къса, твърда четка: текстурата лесно ще се поддаде и ясната линия ще стане мека, размазана.

За създаване на опушено око

Kayal е полезен за рисуване на меки стрелки и опушени очи: текстурата на този инструмент е много лесна за смесване. Използвайте четка с естествен косъм, за да смесите kajal в мъгла.

Има няколко други причини да вземете кайали в светли нюанси. С кайал в цвят шампанско с лек блясък приближете лигавицата на долния клепач, за да „отворите” визуално очите, да направите погледа по-свеж и весел.

Какъв цвят каяла да избера?

Черният каял се счита за универсален вариант, но когато избирате, вземете под внимание общите препоръки за вашия цвят на очите.

За кафяви очи

Момичетата с кафяви очи не могат да се ограничават при избора на цветна каяла - зелено, синьо, лилаво ще бъде добро решение.

За сини и сиви очи

Наситено черен каял, особено нанесен върху долния клепач, може да изглежда твърде груб във вашия случай. Изберете опции със сив тон или дайте предпочитание на кафяво. За по-ярък арт грим са подходящи златни, лилави и розови каяли.

За зелени очи

Изберете продукти за очи в благородни (и не само) метални цветове: злато, бронз, мед ще направят очите ви по-ярки. Изключение трябва да се направи за студени тонове - например за сребро. Лилаво, слива, розов каял също ще ви подхождат.

Имаш ли каял в козметичната си чантичка? Какъв цвят? Кажете ни в коментарите!

Категория: