Гримьорът Наталия Огинская отговаря на един от най-горещите въпроси за красотата на лятото

  • За леко загоряла или естествено тъмна кожа е най-добре да използвате бронзант като скулптуриращ агент: както за контуриране на лицето, така и за придаване на лек ефект на тен. Нанесете продукта по същия начин, както обикновено - тук няма специални тайни: върху зоната под скулите, по линията на челюстта, върху крилата на носа, отстрани на челото и слепоочията. В този случай можете както да изваяте лицето, така и да го направите по-свежо и по-загоряло.
  • Ако имате много тен и кожата ви е много тъмна, тогава не трябва да използвате още по-тъмен инструмент за скулптуриране на лице.Напротив, използвайте хайлайтър, за да създадете желания релеф на лицето. Изберете хайлайтър, който не е съвсем светъл, а с цвят на бронз. По този начин, за много тъмна кожа, "скулптурирането наобратно" излиза на преден план: подчертайте светлите участъци от кожата, които са изложени на светлина (горната част на скулите, центъра на лицето, центъра на брадичката, моста на носа).
  • Най-важното нещо, което трябва да имате предвид, когато избирате хайлайтър за извайване на тъмна кожа, е тена на кожата. Подтонът може да бъде например червеникав, розов или маслинен. В първите два случая изберете продукти със сребрист блясък, в последния - със златист блясък.
  • Ако кремообразен хайлайтър изглежда като чуждо петно върху загоряло лице, без значение как се опитвате да го смесите, смесете го с фон дьо тен, за да заглушите малко ефекта. Вторият вариант е да опитате да направите скулптурата със самата основа. За да постигнете желания ефект, тя трябва да е един или два нюанса по-светла от вашата кожа.

Изборът на правилния нюанс на скулптуриращ продукт ще ви помогне с нашите съвети и потърсете диаграма за това как да направите лицето си по-загоряло във видео урока по-долу.

Категория: