Умението да съчетаеш грима с цвета на роклята е изкуство. Казваме ви какъв грим ще бъде успешен за синя рокля

При всеки грим, преди да започнете да работите с цвят, трябва да разберете неговата цел. Това ще помогне за правилното поставяне на акценти в грима. Синият цвят в дрехите придава на цялостния ви образ лекота и ефирност. Този цвят сякаш е изпълнен с надежди, мечти и положителни емоции.

Психолозите казват, че синият цвят успокоява, помага да се отпуснете и също така дава увереност. Ето защо си струва да изберете синя рокля за вечерно излизане или за романтична среща.

  • Съвет! Колкото по-тъмен е синият нюанс на вашата рокля, толкова по-ярък трябва да е гримът ви.

Ако роклята ви е небесносиня, то гримът ви трябва да е възможно най-нежен и естествен. Това правило не важи за вечерни събития, когато можете да изберете ярки акценти за грим и бледо сини нюанси на тоалета. Основното нещо, което трябва да запомните е, че във всеки грим най-важното е балансът.

© GettyImages© GettyImages© GettyImages

Изборът на цветова палитра за грим под синя рокля е доста сложен сам по себе си. Следователно е възможно да се говори само за основните препоръки и вие, разчитайки на тях, можете да изберете най-добрата палитра от сенки за очи и червило за себе си. Изборът на сенки се прави най-добре въз основа на цвета на очите ви. Можете да прочетете за това тук.

Има обаче няколко важни правила, които трябва да имате предвид:

1Цвят на кожата

Абсолютно всеки грим трябва да започне с подготовката на кожата. Избирайки синя рокля като облекло, трябва сериозно да се заемете с премахването на несъвършенствата на лицето си - черни точки и зачервяване. Кожата ви трябва да изглежда гладка и матирана.

Блондинките, които решат да носят синя рокля, трябва да направят лицето си малко по-светло с фон дьо тен. Не прекалявайте, в противен случай фон дьо тенът ще изглежда като маска на лицето. Прасковен или розов руж ще помогне да се подчертаят скулите на блондинките.

Брюнетките под синя рокля, напротив, трябва да изберат тонална основа с един тон по-тъмен от тена на собствената им кожа. Кафяв, теракотен или прасковен руж е подходящ за брюнетки.

2Грим за очите

Гримът под синя рокля предполага един акцент: или върху очите, или върху устните. Ако харесвате акцента върху очите, тогава трябва да изберете ярки тонове сенки, които ще направят погледа по-изразителен. Вероятно първото нещо, което идва на ум, е да направите грим за очи в ярки сини тонове. Но така се пренасищате с цвят. Ето защо е по-добре да изберете контрастни цветове като злато, пясък или мед. Но е по-добре да откажете зелени и сиви сенки.

Ако все пак искате да използвате сини сенки в грима, тогава изберете цвета на сенките по-наситен от вашата рокля. Например сини сенки. Те могат да се прилагат към външния ъгъл на окото. Централната част може да бъде запълнена с голи сенки. Завършете грима на очите си с черна спирала.Брюнетките в такова изображение също могат да добавят стрели. Вече описахме как да рисуваме правилно стрелки в този материал.

© GettyImages© GettyImages© GettyImages3Грим за устни

Тъй като гримът под синя рокля трябва да се фокусира върху очите, трябва да изберете червило с топъл цвят за грим на устните.

  • Съвет! Не трябва да избирате нюдови, кафяви и лилави червила за устни.

При блондинките целта е да създадат по-лека и ефирна визия, така че розовият или прасковен гланц или червило ще им подхождат.

Брюнетките могат да използват ярки цветове на червилото, които трябва да останат топли.

  • Съвет! Във варианта за вечерен грим е допустимо използването на хайлайтър със седефен ефект и по-ярък руж, както за блондинки, така и за брюнетки.

Категория: