Какъв грим трябва да направят момичетата със светла кожа, за да не изглеждат бледи? Какви цветове и средства да изберете? Нека поговорим за най-важните правила

Една от най-често срещаните грешки в красотата е ефектът на маската върху лицето: момичетата често избират фон дьо тен, който изобщо не съответства на цвета на кожата им. Работата е там, че те не знаят важно правило: това лекарство трябва да се опита не на китката, а на дъното на бузата, почти на самата челюст. Най-често кремът, който буквално се слива с кожата на ръката, се оказва прекалено тъмен върху кожата на лицето. Това е причината за неуспехите, които толкова често се случват на момичетата със светла кожа при създаването на грим.Когато лицето е порцеланово, почти бяло, преди всичко е необходим „правилният“ нюанс на основата. Какви други препоръки ще ви помогнат да го намерите?

Сан Андрес

  • Не се опитвайте да избирате нюанси по-топли и по-тъмни от необходимото, за да прикриете бледостта с тяхна помощ. Ружът ще ви помогне да съживите тена, но основата, която не съответства на цвета на тена на кожата, определено ще играе срещу вас.
  • Търсете фон дьо тен с лека, полупрозрачна текстура. Плътните кремове веднага ще дадат на всички около тях грешка при избора на нюанс. Много по-лесно е да работите например с BB и CC кремове, които лесно се смесват върху кожата по такъв начин, че грешките, направени при избора на нюанс, остават незабелязани. В допълнение, такива продукти най-често се адаптират към естествения тон на кожата.

Когато намерите правилния фон дьо тен, следващата стъпка е да придадете на кожата си с вече равен тон свеж вид и здрав блясък. Какво ще помогне да ги осигурим?

Философия от Лоренцо Серафини © fotoimedia/imaxtreeКолекция Brock © fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree
  • Момичетата със светла кожа имат нужда от светлорозов или прасковен руж. За да изглежда максимално естествено, ще се погрижи ружът с кремообразна текстура, който буквално се абсорбира от кожата.
  • Изберете руж с блестящи частици - благодарение на тях кожата ще придобие онова сияние, което ще избегне впечатлението за болезнена бледност.
  • Не заменяйте ружа с бронзант или контуриращи продукти. Сивата пудра, която подчертава скулите, няма да помогне за подобряване на тена - напротив, ще стане безжизнена. Затова се обърнете към скулптурирането само ако наистина е необходимо (например много закръглени момичета вече не могат без тази техника). Но тогава не забравяйте за допълнителната употреба на руж. Тях - върху "ябълките" на бузите, а бронзантът - под скулата.

Момичетата със светла кожа най-често имат светъл цвят на очите, с полупрозрачна прохлада. И когато в същото време косата също е светла, а заедно с тях - вежди и мигли, чертите на лицето без грим могат да бъдат „загубени“, да изглеждат скучни и избледнели. В същото време не трябва да се увличате твърде много с ярки цветови акценти, опитвайки се да подчертаете очите, веждите и устните - те трябва да са в хармония с външния вид.

1Сини очи

За да ги подчертаят, момичетата със светла кожа се нуждаят от нюанси от кафявата гама - универсалното черно трябва да се избягва. Използвайте цветя от кафе и шоколад, за да нарисувате стрелки или да направите опушени очи, а върху устните нанесете полупрозрачно прахообразно розово червило.

Дакс

2Сиви очи

Правилата са подобни: най-важното е да избягвате кафяво черно. На фона на светлата кожа, тя ще бъде твърде забележима. Много по-добре е да използвате нюанси като слива, мед, тъмно сиво. А за акцент върху устните са подходящи червила с ярки студени цветове.

Емилио де ла Морена

3Зелени очи

За да подсилите контраста между тях и светлата кожа, създайте мъгла със златисти или бронзови нюанси. И устните могат да бъдат украсени с топъл червен, коралов или прасковен цвят.

Вероник Лерой

Имате ли други полезни съвети за красота? Споделете ги в коментарите и гледайте нашия видео урок за грим за блондинки със светла кожа.

Категория: