До средата на деня гримът губи първоначалната си свежест и кожата се покрива с мазен филм? Има съвети за справяне с проблема с мазния блясък

1Почистване според правилата

Една от основните съставки в грижата за мазна кожа е салициловата киселина. Трябва да се съдържа в почистващите средства поне в два процента концентрация, тогава ще има ефект. Този компонент леко изсушава кожата, без да води до дехидратация, като по този начин я освобождава от мазен блясък. Използвайте гелове и тоници със салицилова киселина за сутрешно измиване, за да не лъщи лицето ви през деня.

2Основни грижи

Тежкият, плътен крем не е най-добрият избор за тези с мазна кожа. Грижата с него само ще увеличи проявата на такъв проблем като мазен блясък: такива продукти често са богати на масла, които подхранват кожата, но в същото време провокират появата на маслен филм. Така че вместо богати кремове за ежедневна грижа, използвайте хидратиращ гел или например лек серум, който попива бързо, без да оставя следи по кожата.

3Матиращ грунд

Допълнете правилната грижа с матиращ грунд. Като Shine Killer от NYX Professional Makeup изобщо не утежнява грима, ляга върху кожата с тънък, безтегловен слой и решава основния проблем - премахва мазния блясък. След като стане матирана, благодарение на този инструмент, кожата остава такава за дълго време - и с нея гримът запазва безупречен вид. Между другото, такива грундове в същото време стесняват порите.

4Тон

Когато трябва да се отървете от мазния блясък, най-важното е да не използвате тонална основа, съдържаща масла в състава. Друга грешка е да пудрите лицето си по-силно с надеждата, че ще остане матово през целия ден: мазният блясък все още ще прозира през слоя пудра. Най-добре е да изберете минерални продукти за корекция на тона за вашата козметична чанта: те не запушват порите и поради тази причина не допринасят за отделянето на себум от кожата.

Такун

5Финиш с матов ефект

Въпреки това, дори фон дьо тенът да не съдържа масла, все още може да се появи блясък върху мазна или комбинирана кожа. Затова завършете корекцията на тона, като нанесете фиксиращ спрей. Регулира производството на себум, като поддържа кожата идеално матирана за дълго време.

6Гледайки нощта

За да се събудите без мазен филм по лицето си, трябва да обърнете специално внимание на нощната грижа за кожата. Преди лягане използвайте ексфолиращи продукти с формула за всеки ден, както и правете маски - тези продукти ще помогнат за регулиране на производството на себум.

7Матиращи салфетки

Опаковка матиращи кърпички е това, което винаги трябва да имате със себе си, ако кожата е покрита с мазен филм през деня. Те могат да намокрят кожата по всяко време - и тя веднага ще стане отново матирана и в същото време добре поддържана и красива.

8Правилното хранене

Не само козметиката помага при решаването на проблем като мазния блясък. Обърнете внимание на диетата си: вашата диета трябва да включва повече храни с витамин А, който забавя секрецията на кожни мазнини. Те включват например моркови и спанак. Но трябва да се избягват пикантни и мазни храни.

Gucci © fotoimedia/imaxtreePrada © fotoimedia/imaxtreeАлександър Уанг © fotoimedia/imaxtreeНаим Хан © fotoimedia/imaxtree

Други съвети за тези, които искат да постигнат идеално матова кожа, сме събрали тук. Как да се отървете от мазния блясък? Напишете коментар.

Категория: