Оформянето на веждите преминава на ново ниво: сега е модерно разделянето на веждите

Подобни тенденции могат да се появят може би само в Instagram - в пространство, напълно свободно от предразсъдъци и отворено за всякакви смели експерименти. Бюти блогърите от тази мрежа, в която новите тенденции се разпространяват със скоростта на светлината, не се страхуват от боядисани със златиста боя вежди, напудрени с неонови сенки, а също и обобщени с течна линия с метален ефект и блестящи частици. Има все повече възможности за грим на веждите. Но напоследък има и различни начини за „оформяне“ на веждите.

Ако по-рано веждите бяха спретнато „подредени“ с четка от тубичка прозрачен гел или, например, сресани малко нагоре, за да ги направят визуално по-широки и също така да създадат ефект на лека небрежност, сега веждите са с форма на пера са на мода. Тази тенденция се появи благодарение на финландската гримьорка Стела Сиронен, която реши да раздели веждите си по дължина, така че в резултат да изглеждат като пухкаво перце. Както по-късно призна авторът на тази идея, първоначално пернатите вежди не бяха нищо повече от просто шега, но шегата все още беше успешна: сега в Instagram, използвайки featherbrows hashtag, можете да намерите много снимки от последователи на новата тенденция, които взе всичко на сериозно.

© alexandra_zemtsovskaya© Browsekta© divalen_lashes© ечуенкова© maria.iv.22© муаххарламова© naturalbrow_kem© polina.kh© sveta_lash_brow© naturalbrow_kem© studio_h_art© studio_h_art

Интересно е, че гуруто на грима реши да фиксира веждите с козметично лепило за надеждност - в грима, който трябва да оцелее след снимките, тази техника е доста подходяща.Въпреки това, за тези, които искат да следват тенденцията в ежедневието, ще бъде достатъчен доказан гел за вежди, който е доказал своята издръжливост.

 • Гел за вежди Brow Tamer, Urban Decay

  Предлага се както в прозрачен, така и в цветен вариант, той сигурно задържа космите на място, след като са "оформени" , без да ги прави твърди.

 • Control Freak Eye Brow Gel, Професионален грим NYX

  Този фиксиращ гел е създаден специално за тези, които трябва да се справят с "палавите" вежди и внимателно да "оформят" косъмчетата всеки път. Той е издръжлив и следователно идеален за създаване на вежди, подобни на пера.

 • Sourcils Styler Гел за вежди, Lancôme

  Четката Sourcils Styler е специална с това, че има дълги, пухкави влакна - те ви позволяват да нанесете гела точно върху косъмчетата, без да цапате кожата с текстура. Дълготраен резултат е комбиниран с грижовен ефект - формулата съдържа екстракт от роза специално за това.

  Между другото, можете да отидете отвъд създаването на ефект на пера и, следвайки примера на онези, които са били вдъхновени от необичайните вежди на Стела и са създали свои собствени версии на такъв грим, да придадете цвят на „перата“ и блясък. За да направите това, имате нужда от сенки с блестящи частици или лъскав ронлив пигмент. Нанесете малко количество върху краищата на косата си и след това напръскайте веждите си с фиксиращ спрей като Infaillible Fixing Mist на L'Oréal Paris. Благодарение на това цветната пудра няма да се рони, а формата на веждите след „стайлинг“ ще се запази още по-дълго.

  Как ви харесва новата тенденция? Напишете в коментарите.

Категория: