Дори класическите черни димчета могат да подчертаят магическия цвят на зелените очи. Просто трябва да знаете няколко трика за красота

1Етап 1

За ярък и сложен грим на очите да остане свеж през целия ден (и през нощта, ако е необходимо), нанесете основа под сенките. Разнесете с върховете на пръстите си по целия движещ се клепач, както и по долния, за да не е прекалено гъсто покритието. С черен молив боядисайте пространството между миглите на горния клепач - така гримът ще се окаже по-изразителен и няма да има „пропуски“ между миглите.

2Стъпка 2

С помощта на плоска четка с естествен косъм нанесете черни сенки върху целия клепач. Уверете се, че цветът е разпределен равномерно и на плътен слой (затова нанасяйте сенките не с размазване, а с потупващи движения). Нанесете същата черна сянка под долните мигли.

3Стъпка 3

Пълни черни опушени очи с друг, "междинен" цвят - но не обичайното сиво или кафяво, а лилаво, розово или тухла: всяко от тях ще подчертае цвета на очите (как да комбинирате правилно нюансите, за да постигнете този ефект, прочетете тук) и го направете по-ярък. Смесете сенките по орбиталната линия и долния клепач, вместо ясна линия, създавайки "мъгла" .

4Стъпка 4

Оцветете лигавицата на долния клепач със зелен молив. Първо, това ще спаси грима на очите от впечатлението за „празно“, сякаш небоядисано пространство на лигавицата.Второ, ще „подкрепи“ зеления цвят на очите: очната линия ще се отрази в зеницата, ще подчертае цвета на окото и ще го направи по-наситен.

5Стъпка 5

Плътно покрийте миглите със спирала от корена.

Гримът е готов!

Запомнете други съвети за грим за зелени очи.

 • За грим изберете нюанси на лилаво - например лавандула. Поради факта, че лилавото е срещу зеленото на цветното колело, то създава красив контраст с него.
 • Лилавото не е единственият нюанс, който красиво "подчертава" цвета на зелените очи. Като цяло, всякакви топли нюанси са подходящи - например златни или бронзови.
 • Използвайте руж - ярък прасковен или розов руж ще привлече окото точно като смоки айс. Друг начин е да ги нанесете по цилиарния контур и да ги прелеете добре с мека четка за сенки с дълъг косъм.
 • За лятото направете ярки стрелки - например в червен нюанс (той, подобно на лилавото, е срещу зеленото на цветното колело). За да направите красив грим в червени тонове, използвайте нашия видео урок:
 • Подчертайте зелените очи и направете нюанса им по-наситен с черна очна линия. За по-небрежен външен вид използвайте топъл кафяв молив.

Най-добрите продукти за опушени очи за зелени очи са в нашата селекция.

 • Eye & Brow Maestro, Джорджо Армани

  Синьо-сивият цвят е един от най-популярните цветове през последните сезони и не изглежда да намалява.За зелените очи такива сенки ще бъдат идеална основа, която ще ви помогне да подчертаете и подчертаете очите. А версията, предлагана от Giorgio Armani, има още едно предимство: този инструмент може да се използва както за очи, така и за вежди.

 • Дълготрайна гел очна линия Infaillible, L’Oréal Paris

  Тъмносивата очна линия за зелени очи е чудесна алтернатива на черното, което може визуално да "утежни" грима. L’Oréal Paris Long Lasting Gel Pencil in Grey Fever улеснява дефинирането на лигавицата или рисуването върху горната линия на миглите, а също така този молив помага за създаването на образцов „дим“. Но не забравяйте, че имате само 40 секунди, докато продуктът изсъхне!

 • Macara Volume Effet Faux Cils, Fascinating Violet, YSL

  Вече разбрахме, че вариациите на лилаво са най-добрият начин да подчертаете зелените очи: защо не опитате спирала със сливи? Тази опция от YSL не изглежда много ярка на очите, но ако все още се съмнявате, боядисайте миглите си в черно и подчертайте върховете им с лилаво или използвайте цветна спирала само върху долните мигли.

 • Ombre Hypnôse Mono Glamourous Eyeshadow S310 Lancôme

  Купете няколко копия въглени сенки на Lancôme наведнъж и ги подарете на приятели с абсолютно всякакъв цвят на очите: всеки от тях мечтае да намери идеалната черна основа за класически опушени очи. Сенките се преливат лесно, не се забиват в гънки и придават лек блестящ ефект. Намерен идеал!

Категория: