Тайни за грим от изтъкнати майстори на красотата

Ако нямаше професионални гримьори, никога нямаше да открием магията на грима: печене, грим за кукли, лъскави клепачи и т.н. Всеки грим включва определен брой професионални трикове. Много от тях са толкова прости, че изглеждат абсурдни, но други ви карат да се замислите. Споделяме с вас съветите на професионалисти, които наистина работят.

1Дръж си очите отворени

Отварянето на очи при нанасяне на грим може да изглежда нещо обичайно, но когато става въпрос за молив и сенки за очи, много жени затварят очи.Кира Насрат, гримьор на знаменитости, съветва да ги държите отворени. Ако наклоните главата си леко назад, ще можете да видите клепача напълно и съответно какво правите.

2Коректор за вежди

Редките вежди могат да бъдат направени по-дебели с коректор. Нанесете коректор върху онези места на веждите, където кожата е много видима през косъмчетата. След това започнете да нанасяте своя продукт за красота на веждите: сенки, гел и т.н. Коректорът ще помогне на продукта да остане по-добър и по-дълъг.

3Един тон по-светъл

За да скриете белези от акне или белези, изберете коректор, който е с нюанс по-светъл от цвета на кожата ви. Звездният гримьор Уенди Роу вярва, че тази техника визуално представя белези и ги изсветлява на фона на лицето.

© photomedia© photomedia© photomedia4Нанесете руж във V-образна форма

Dick Page предлага да нанесете руж във V-образна форма директно върху ябълките на бузите за най-естествен завършек. Много е просто. Първо преместете четката към центъра на бузата и след това нагоре обратно към слепоочията. Не забравяйте да се усмихвате по време на това, това ще ви помогне да не пропуснете.

5гол грим

За да запазите кожата си естествена с грим, опитайте фиксиращ спрей. Афтън Уилямс обича да използва завършващ спрей, защото той помага на грима да изглежда по-естествен, без ефекта на маската. Финишният спрей може да бъде заменен с розова вода.

6Срешете веждите си надолу

Вместо да сресва веждите си, преди да започне да ги попълва, гримьорът Кейт Лий обича да ги сресва. Когато попълните веждите си по този начин, можете ясно да видите максималната форма на веждите си, както и най-високата точка на дъгата на веждите. Опитайте този нов трик и ще избегнете прекалено изкуствения и изрисуван вид. Можете да прочетете за нашето тест драйв с молив за вежди тук.

Категория: