Гъсти мигли и акцент върху сгъвката на клепача: повтаряме грима на един от най-разпознаваемите модели на 60-те години

Грим в стил Twiggy, с плътни мигли и акцент върху гънката, визуално увеличава очите и прави погледа по-изразителен. За да не е прекалено ярък, използвайте по-„спокоен“ - сив или кафяв вместо черен нюанс на молив.

1Етап 1

Нанесете грунд за очи и нюд сенки за очи.

2Стъпка 2

За да направите линията желаната форма, точно над гънката на клепача поставете помощни точки с устойчив молив - в последователност, както на снимката. Линията няма да се "изкриви" , ако в този момент гледате право напред.

3Стъпка 3

Наточете добре молива си, след което свържете начертаните точки.

4Стъпка 4

Със същия молив очертайте очите си по линията на миглите и след това смесете границите им, за да направите стрелката мека.

5Стъпка 5

Извийте миглите си с маша и за повече дължина и обем ги нанесете с микрофибърна спирала - например Double Stacked от NYX Professional Makeup (вече говорихме как да я нанесете правилно). Благодарение на този трик не можете да използвате изкуствени мигли.

6Стъпка 6

За да създадете ефекта на краката на паяка, характерен за грима на Twiggy, върху долните мигли, когато нанасяте втория слой спирала, комбинирайте миглите на снопчета, рисувайки ги с края на четката.

7Стъпка 7

С молив нарисувайте точки под долните мигли – така ще изглеждат по-дебели. Ефектът трябва да е сякаш миглите хвърлят сянка.

8Гримът е готов!

Успя ли да повториш? Оставете коментар.

Категория: