Всеки ден голям брой жени боядисват миглите си и дори не се замислят за някои факти. И сега ще ви ги кажем

Интересни факти за спиралата:

  • Повече от шест хиляди години жените се опитват да направят миглите си по-забележими, по-дебели и по-дълги. Египтяните са първите, които използват прототипа на трупа. По това време те правеха мастило от сажди, пепел, минерали и въглищен прах, добавяйки мед, а понякога дори и тор, за вискозна консистенция. Тази спирала се нанася предимно с пръсти.

  • В древен Рим е използвана по-устойчива формула на спирала.Към него беше добавено олово. Наличието на такъв тежък материал в състава на трупа беше изключително опасно, жените започнаха да губят зрението си. Въпреки това, такава спирала все още се използва до момента, в който Римската империя пада.

  • Първото модерно мастило (както го познаваме сега) се появява в края на 19 век. Създаден е от наследниците на собственика на парфюмната къща Rimmel и пътешественика Eugene Rimmel. Те са разработили широка гама козметика със специален фокус върху очите, а революционната спирала Rimmel се превърна в основен обект на внимание. Стана толкова популярно, че сега думата "rimmel" означава "мастило" на няколко езика.

  • Историята на Maybelline започва със спирала. През 1913 г. младият химик Томас Уилямс помогна на по-голямата си сестра Мейбъл да спечели сърцето на своя избраник с помощта на привлекателен външен вид. Той смесил вазелин с въглищен прах и казал на момичето да нанесе сместа върху веждите и миглите си. Благодарение на това момичето започна да изглежда по-изразително и грандиозно.Сега в асортимента на марката има много спирали, сред които всяка жена ще намери правилната. Опитайте например Lash Sensational.

  • По-късно Макс Фактор, роден в Руската империя, започна да добавя карнаубски восък към спиралата на своята марка. С него миглите станаха по-черни и блестящи.
  • Водоустойчивата спирала е изобретена от Хелена Рубинщайн през 1939 г. Водоустойчивият ефект се постига с помощта на терпентин, който често причинява тежки алергии при жените. Миризмата от такъв труп също беше неприятна. Можете да прочетете за нашия тест драйв за водоустойчива спирала тук. И ако решите да опитате, разгледайте Unlimited от L'Oréal Paris.
  • До средата на 20 век всички спирали се произвеждат сухи. За да нанесете спирала върху миглите, четката трябва първо да се навлажни. Revlon е първият, който произвежда спирала в тубичка, а Хелена Рубинщайн е първата, която измисля четката за мигли, каквато я познаваме сега.Сега марката произвежда и спирали. Например Lash Queen Fatal Blacks.
  • Днес има огромен брой четки за нанасяне на спирала. Сред любимите на жените: четка с форма на пясъчен часовник, под формата на затворена цветна пъпка, гребен, извита като полумесец спирала. Можете да разберете коя четка за спирала е подходяща за вас, като прочетете тази статия.
  • Най-скъпата спирала в света струва 589 долара за тубичка, украсена със злато и кристали Swarovski. Заедно със спиралата, на купувачите бяха предложени редица пълнители, които биха издържали цял живот. Общо са продадени повече от 1700 туби от тази спирала.

Категория: