В грима за платинени блондинки е важно преди всичко да се поддържа баланс. Как да го направим? Вслушайте се в съвета на гримьор

В грима за платинени блондинки най-важното е да не прекалявате: грим в твърде светли цветове може да обезцвети лицето, а в ярки цветове, напротив, да прилича на „клоун“. Какви средства и нюанси да изберете? Запомнете.

  • Въпреки факта, че платинените блондинки много лесно прекаляват с грима, изобщо не си струва да се отказвате от бронзанта и ружа - благодарение на тях лицето ще придобие свеж вид (в противен случай, кожата може да изглежда бледа). По същата причина не пренебрегвайте контурирането.
  • Гримиране на вежди с молив в нюанс на таупе - кафяв може да направи изображението вулгарно. Нанасяйте молива с леки движения, без натиск, за максимално естествен резултат.
  • За устни всеки ден е по-добре да изберете светли неутрални нюанси - бежово или кафяво. Ако искате по-ярък грим, дайте предпочитание на студени нюанси на червено (тухла, червено с горски „петна“, винено) или розово - например фуксия. Използвайте топлите нюанси на червилата с внимание - те могат да направят тена сив и зъбите по-жълти.
  • За да направите погледа изразителен, фокусирайте се върху очите. Използвайте неутрални сенки (бежово или кафяво), а за да създадете по-ярък грим, допълнете ги със сенки със златист оттенък. В допълнение, розови или лилави нюанси без седеф ще се съчетаят добре с платинено русо.В този случай ги „подкрепете“ с руж и червило в същия нюанс. Гримът ще бъде свеж, а изображението ще бъде нежно.
Шарлот Олимпия © fotoimedia/imaxtreeJ.W. Андерсън © fotoimedia/imaxtreeФаусто Пуглиси © fotoimedia/imaxtreeСъздания на комфорт © fotoimedia/imaxtreeR13 © fotoimedia/imaxtree

Категория: