Спешно се нуждаете от грим, но време ви липсва? Овладейте изкуството на експресния грим, за да създадете пълноценна визия за минути в извънредни ситуации

Кое е най-важното в експресния грим? Първо, трябва да разберете кои стъпки, които са познати на обичайния ви ежедневен грим, можете да пропуснете, за да спестите време. Например, момичетата рядко се справят без нанасяне на спирала - тази процедура не може да бъде пренебрегната при експресния грим. Но можете да правите без опушени очи със стрелки и ефект на котешко око - експресният грим, като правило, винаги е много лек.Второ, трябва да имате набор от многофункционални инструменти в козметичната си чанта, които могат да се справят с няколко задачи едновременно и да ви помогнат да създадете грим възможно най-бързо.

Людмила, читател на FashionVIPdergisi.com и победител в нашия конкурс, представя своя вариант на експресен грим."

Следните инструменти са полезни за експресен грим за всеки ден:

1Тониран хидратант, BB или CC крем

Един от тези продукти е задължителен за "бърз" грим - всичко това, защото в бързане, благодарение на тях, можете да пропуснете нанасянето на хидратиращ крем.

2Препарат за почистване на устни и бузи

С един замах вземете едновременно плътни розови устни и нежен руж с инструмент две в едно. В същото време няма да е необходимо да избирате отделен руж за червило и обратното - червило за руж.

3Палитра сенки за очи

Голямата палитра от сенки е божи дар за тези, които не се страхуват да бъдат креативни в грима. С няколко движения на четката можете да украсите клепачите с лека мъгла, след това, като използвате по-тъмен нюанс, нарисувайте вежди и нарисувайте стрелки и нанесете блестящи сенки върху скулите като хайлайтър.

Разполагайки с всички необходими инструменти, можете да овладеете техниката на експресния грим. Много е просто - всеки може да се научи да прави "бърз" грим у дома, като има пред себе си инструкции стъпка по стъпка, както и фото и видео уроци. Последователността на действията за експресен грим трябва да бъде следната:

грим за очи

  • По каква причина трябва да започнете с него? Много гримьори твърдят, че първо трябва да се боядисат очите: ако сенките се разпаднат в процеса и спиралата се отпечата върху кожата, ще бъде лесно да премахнете „петната“ с обикновени мокри кърпички или памучни тампони навлажнен с мицеларна вода.Ако първо изравните тона, слой крем на някои места ще трябва да се измие и да се нанесе отново.
  • В експресния грим се ограничете до нанасяне на лека мъгла от сенки в неутрални нюанси върху клепачите: бежово, прасковено, бледо розово. Дори това ще бъде достатъчно, за да придаде на погледа малко повече изразителност и дълбочина. Когато изобщо няма време, нанесете спирала върху миглите, като ги разресвате от корените до върховете. Ако времето все още позволява, преди този финален щрих, „поставете“ няколко по-тъмни сенки в гънката или леко приближете цилиарния контур с тях.
Ацуши Накашима © fotoimedia/imaxtreeAu Jour Le Jour © fotoimedia/imaxtreeЛуиза Бекария © fotoimedia/imaxtree

Тен на кожата

Следващата стъпка е да изравните тена на кожата. BB и CC кремовете са идеални за тази задача, особено когато става въпрос за експресен грим. Факт е, че те не само маскират несъвършенствата и подобряват тена, но и се грижат за кожата, като я овлажняват и подхранват. Бързо разнесете продукта по цялата повърхност на лицето с кръгови движения с дуофибърна четка. Ако е необходимо, използвайте коректор за петна, за да скриете зачервяванията и пъпките.

Руж

След това вземете двойно почистващо средство за устни и бузи. Първо, с възглавничките на пръстите си го вкарайте в кожата на бузите и го смесете, така че ружът да е възможно най-естествен, след което нанесете текстурата върху устните с апликатора.Между другото, за тези, които нямат отделен продукт "две в едно" , можете да използвате обичайното розово, червено или прасковено червило - дори гримьорите често заменят руж с него.

Грим за вежди

Обърнете внимание на веждите през останалото време. Цветната спирала (като Brow Drama на Maybelline New York) ще ви помогне да коригирате цвета, да срешете и стилизирате веждите си и да оформите формата.

Стела Джийн

За да научите как да се гримирате само за минута, вижте нашия видеоурок.

Как се гримираш бързо? Оставете коментар.

Категория: