Всичко, което трябва да знаете за почистването на гъби за грим

Гъбите, както и четките, са много важни в процеса на нанасяне на основата за грим. Вече говорихме за това как да изберем гъба за грим в тази статия.

След всяка употреба е препоръчително да измиете гъбата със сапун и вода, като това трябва да стане веднага след приключване на нанасянето. Колкото по-чувствителна е кожата ви, толкова по-внимателно трябва да следите за чистотата на гъбите. Тук вече говорихме за основните грешки при използването на гъби.

Неизмитите гъби за грим не само ви пречат да нанесете грима равномерно, но могат да служат и като източник на инфекция.Много козметолози съветват измиване на гъбата преди нанасяне на грим в гореща вода. Веднъж седмично се препоръчва гъбите да се накисват в сапунена вода за поне 10-15 минути.

  • Съвет: измийте гъбите си, докато станат чисти.

Добре е, ако има кварцова лампа у дома. Няколко пъти седмично гъбата трябва да се постави под него за няколко минути. Ако няма такава лампа у дома, тогава гъбата може да се дезинфекцира на слънце, като се постави под директни лъчи за тридесет минути.

Тези малки трикове ще ви помогнат да защитите кожата си от патогенни бактерии. Такива манипулации не отнемат много време и увеличават срока на годност на гъбите за грим. А самият грим ще лежи по-равномерно върху кожата ви.

  • Съвет! Опитайте да използвате вентилатор за по-бързо сушене.

инструкции за почистване на гъба

За почистване на гъби трябва да изберете специални продукти или най-обикновен сапун. Чистите и добре поддържани продукти за грим ще ви помогнат да защитите кожата си. За да научите как да почиствате гъбата си, следвайте нашето ръководство по-долу.

1Много вода

Напълнете мивката с гореща вода.

2Течен сапун

Добавете малко количество течен сапун и разбъркайте с вода.

3Още ходове

Натиснете леко повърхността на гъбата с върховете на пръстите, за да помогнете за премахване на излишния грим.

4Измийте обилно

Промийте мивката и изплакнете добре гъбите под течаща вода. Преди изсушаване се уверете, че по тях няма останали следи от сапун. Ако не го направите, може да раздразните чувствителната кожа на лицето.

5Оставете да изсъхне

Оставете гъбите да изсъхнат на стайна температура, като ги поставите върху кърпа. Уверете се, че гъбите са напълно сухи преди употреба.

Как се почистват гъбите? Оставете вашия коментар.

Категория: