Как да използваме печени продукти в грима? Съвети за грим

Изпечените сенки, руж и пудра не са случайни: тези продукти са наистина изпечени под въздействието на висока температура. Благодарение на това те са, първо, по-„издръжливи“ и е малко вероятно да се счупят при най-малкото небрежно движение, второ, нанасят се лесно и не се търкалят, и трето, имат отлична издръжливост.

Тъй като продуктите за грим, получени в резултат на използването на тази технология, не са нищо повече от изпечени течни продукти, те обикновено имат много лека и кадифена текстура и малки светлоотразителни частици в състава.Печените продукти могат да бъдат визуално разграничени от пресованите чрез тънки блестящи вени.

Предвид "естеството" на печените продукти, те могат да се прилагат по два начина - сух и мокър. В първия случай използвайте суха четка от естествен косъм и гримът ще се окаже естествен, а сиянието ще бъде леко и деликатно. Във втория, напротив, четката трябва да е мокра (за нанасяне е по-добре да използвате инструменти с изкуствен косъм), а покритието ще бъде по-плътно, пигментирано и с подчертан метален блясък.

Така печената пудра, когато се нанася суха, всъщност е пудра, когато е мокра, замества фон дьо тена (обърнете внимание на пудрата за хайлайтър Naked Illuminated на Urban Decay). Същото важи и за изпечените ружове и сенки (например NYX Professional Makeup има такива) - при контакт с вода продуктите стават кремообразни, което означава, че ще лежат върху кожата в полупрозрачен слой и ще бъдат отличен вариант за създаване на „грим без грим“.

Използвате ли печени продукти в грима си? Оставете коментар.

Категория: