Увисналият клепач е проблем с много „странични ефекти“: например поради него цветът на очите може да не изглежда толкова ярък и изразителен. Гримът, направен според всички правила, ще бъде изходът

Момичетата с предстоящи клепачи трябва да се примирят с много „не“: тази особеност на структурата на лицето създава много ограничения за тези, които обичат да акцентират върху очите в грима. Но дори и при такива обстоятелства, създаването на изразителен грим, който подчертава достойнството на външния вид (като например цвета на очите), е много възможно.

  • Първата стъпка е да разберете какви правила се използват за създаване на грим с предстоящ клепач. Има няколко от тях и не е трудно да ги следвате:

Матови текстури

Те и само те трябва да са в козметична чантичка за тези, за които проблемът на предстоящия век е актуален. Причината е, че трептенето, първо, привлича вниманието (а надвесът, напротив, трябва да бъде скрит), и второ, визуално увеличава обемите. Съответно, предстоящият клепач ще стане само по-голям поради брилянтните сенки. Матовите сенки могат да бъдат намерени в палитрата Gigi Collection от Maybelline New York.

Максимална издръжливост

Нависналият клепач често припокрива гънката и влиза в контакт с подвижния клепач. Поради тази причина, ако не използвате устойчиви формули, моливът, сенките и очната линия ще се търкалят, размазват. И мастилото е отпечатано отгоре. Надеждна формула като Doll Eye Mascara Waterproof от NYX Professional Makeup.

Стрелки или мъгла?

Гримьори за втория вариант: тъмно опушено, за да скрие надвеса. Но те също не казват категорично „не“ на стрелците. Основното е, че те не са графични. Меки стрелки с леки нюанси и „опашка“, повдигната нагоре (ако я насочите надолу, заедно с надвес, това ще създаде ефект на тъжен поглед) - това, което можете да си позволите.

  • Стъпка втора - избор на цветове, които могат да подчертаят цвета на очите. Зеленооките, като правило, се препоръчват шоколадово-кремави нюанси, тъмно и светло сиво, както и ярко синьо и лилаво (свобода на избор: и лавандула, и ултравиолетово ще направят). В същото време може да се даде предпочитание на зеленото - такова, което не съответства на цвета на очите в сянка. Цветове за всеки вкус можете да намерите в палитрата Color Queen на L'Oréal Paris.
  • Трета стъпка - създаване на грим. Какви опции са възможни, като се вземат предвид изброените по-горе нюанси?
1" Опушени" стрелки

След нанасяне на грунд (като Eyeshadow Primer Potion на Urban Decay), боядисайте крилестите линии с кафяв или тъмнозелен кол, за да придадете мекота на линиите. Друг вариант е да изберете очна линия като Perfect Slim на L'Oréal Paris, предназначена да създаде опушен ефект.

Кармен Марк Валво

2Опушени очи с акцент върху външния ъгъл

Мъглявината с оттенък на черно грозде (използвайте палитрата Naked Ultraviolet на Urban Decay) прави две неща едновременно: скрива увисналите клепачи и изсветлява цвета на очите.

Monique Lhuillier

3Акцент върху гънката

Всеки с проблема с предстоящия клепач трябва да може да се гримира с помощта на техниката на изрязване. Просто е: трябва да „поставите“ сенки от тъмен нюанс (например графитено сиво) в гънката и да я смесите. Тази техника ще ви позволи визуално да „отворите“ очите си и да направите надвеса невидим.

Предиприма

Какви начини знаете за скриване на надвиснал клепач? Напишете коментар.

Категория: