Гримът "над 70" има свои собствени характеристики. Първо, трябва да е естествено, и второ, не трябва да издава възрастта ви. Казваме ви как да постигнете това

1Овлажнявайте кожата си

Хидратирайте добре лицето си преди грим - стареещата кожа е много тънка и често суха.

2Използвайте фон дьо тен и коректор

Нанесете малко количество основа върху цялото си лице. Под очите - крем коректор. Кожата в тази зона може да е суха, така че за да пасне коректорът добре, първо, пийте достатъчно вода и второ, използвайте редовно ексфолиант, за да ексфолирате кожата.Нанесете коректор и върху вътрешния ъгъл на окото и разбъркайте добре.

3Внимание към текстурата

За да изравните тена на кожата на клепачите, използвайте грунд. За грим на очите изберете матови сенки - всички блестящи текстури подчертават бръчките. Освен това сенките трябва да са кремообразни - тогава те няма да се запушат в бръчки, а също така - допълнително подхранват кожата на клепачите. Сенките, наред с други неща, трябва да подчертават цвета на очите и да не са тъмни. Идеално, например, сиво или пепеляво-бежово - нанесете ги по горния цилиарен ръб и малко под долните мигли във външния ъгъл на окото.

4Гримът на веждите трябва да е естествен

За гримиране на вежди използвайте продукта, който ви е удобно. Основното е, че нюансът му е светъл, а гримът в крайна сметка се оказва естествен.

5Маша и кафява спирала

С възрастта миглите стават по-прави и редки. Ето защо, преди да нанесете спирала върху тях, използвайте маша - очите ще се „отворят“ и погледът ще стане изразителен. Изберете кафява спирала - гримът ще се окаже по-естествен.

6Не забравяйте ружа

Нанесете руж върху изпъкналите части на скулите - където има най-малко бръчки. В идеалния случай текстурата, подобно на сенките, трябва да е кремообразна, сянката е топла праскова.

7Овлажняващият балсам трябва да имате

Преди грим за устни, използвайте балсам за устни - това ще помогне за изглаждане на кожата. Нанесете червилото с четка, не забравяйте внимателно да очертаете горния контур на устните. Изберете нюанс в розово-прасковени тонове, но не прекалено ярък - в противен случай устните ще бъдат визуално по-тънки.

Имате ли тайни за грим за тези над 70? Оставете коментар.

Категория: