Сигурни ли сте, че отстранявате грима правилно? Проверете себе си с нашия измамен лист за красота

1памучни тампони

Как да премахнете грима у дома? За това ще ви трябват памучни тампони. Навлажнете едната с препарат за отстраняване на грим за очи и внимателно я нанесете върху затворените си очи за около 30-40 секунди. След това отстранете грима с леки кръгови движения – това трябва да става внимателно, защото кожата около очите е много чувствителна и изисква специални грижи. Също така избягвайте попадането на продукта в очите ви. Говорихме за това кой препарат за премахване на грим да изберем в тази статия.

2Клечки за уши

За да премахнете остатъците от грим, използвайте памучни тампони, потопени в препарат за отстраняване на грим. Важно е да изберете правилния продукт за очите - използвайки друг рискувате да предизвикате алергии. Освен всичко друго, не забравяйте да премахнете грима докрай - не напълно изтритата спирала остава под очите и не винаги може да се различи от синини. Това е вредно, тъй като остатъците от пигмент от спирала върху кожата могат да причинят бръчки. Особено трудно ще бъде премахването на водоустойчива спирала. Можете да прочетете кой препарат за премахване на грим да използвате в този случай тук.

Не забравяйте, че в никакъв случай не трябва да си лягате с грим на лицето. Вреди на общото състояние на кожата ви.3Почистваща пяна

Почистващата пяна за лице е последната стъпка в премахването на грима: тя гарантира, че премахвате правилно всички остатъци от грим, кожен себум и замърсявания. Не забравяйте да работите през Т-зоната, след което нанесете по контура на лицето.Масажирайте кожата с леки кръгови движения за минута, след което изплакнете с топла вода.

Как премахвате грима? Оставете коментар.

Категория: