Разказваме за трите най-любопитни опции за грим за котешко око

"Котешко око" е една от най-модерните техники за грим, при която по правило с помощта на ярка черна очна линия се подчертава горният клепач. На пръв поглед изглежда, че такъв грим е труден за изпълнение. Но дори и да не сте зашеметени от артистични способности, не трябва да се страхувате от трудности: за да повторите лесно този грим, следвайте нашите подробни инструкции.

Има много варианти на грим за котешко око. Нека поговорим за трите най-любопитни.

1Ексцентричен

Широките линии, които покриват по-голямата част от клепача и излизат извън границите му, са по-скоро решение за фотосесия (тук вече говорихме за правилата за грим при снимане), отколкото за грим за всеки ден. Това е чудесен вариант за смели момичета, които обичат експериментите, или просто за тези, които решават да опитат нещо ново и необичайно. Най-удобно е да правите широки линии с кремави сенки, но не забравяйте, че акцентът в такъв грим трябва да бъде само върху очите.

2Куклен

Изглежда, че това са класически стрели, но не са. За да направите погледа куклен, трябва да ги нарисувате не продълговати, от вътрешния ъгъл на окото към външния, а да се съсредоточите върху тяхната "височина" . Линията трябва да започне от средата на цилиарния ръб и да я доведе почти до веждите. Освен това не забравяйте да се погрижите за яснотата на линиите и да направите „опашката“ остра. Допълнете грима за очи със спирала - но рисувайте върху миглите само във външния ъгъл на окото: тази техника ще ви помогне да направите погледа по-флиртуващ.

3Рокендрол

Друга версия на креативното котешко око са двойните стрелки. На горния клепач има широка дълга стрелка, която излиза извън границите му, а стрелката на долния клепач се свързва с нея. Този грим е идеален, например, за тематично парти. Но внимавайте: котешко око в тази версия визуално ще направи очите по-малки. Ето защо, ако по природа те вече са малки, този грим най-вероятно няма да ви подхожда.

4За да направите "котешки" стрели, като Lana Del Rey, следвайте нашите инструкции.

"

Категория: