Гримът, който е красив на живо, може да не изглежда толкова добре на снимките. Ето защо, преди да направите друго селфи, научете всичко за характеристиките на грима за фотосесия

Когато създават грим за снимане, гримьорите винаги следват специални правила. Те добре знаят какви трикове за красота, подходящи за ежедневието, не вършат работа пред камерата. Това си струва да обърнете внимание, когато сами правите грим за фотосесия.

Матирана кожа

Сияещата здрава кожа е това, което изглежда най-добре на снимките. Затова пудренето на лицето, така че да стане матово, не е най-доброто решение.Първо, ако прекалите с матирането, лицето ще изглежда плоско. Второ, твърде матовата кожа ще създаде впечатлението, че не би могла да се справи без Photoshop, а ефектът на размазване не изглежда много естествен. Все пак не можете без матиращи агенти, но е по-добре да третирате с тях само Т-зоната - например пудра.

Маслен блясък

Блестящо като крем лице е другата крайност. Има шанс поради мазния блясък снимките да изглеждат преекспонирани. Освен това, сам по себе си такъв блясък придава на образа неподреден, неподреден вид. Ето защо, когато се подготвяте за фотосесия, вземете мерки: преди да нанесете тоналната основа, използвайте грунд за свиване на порите (той също ще направи кожата кадифена) и се запасете с матиращи кърпички.

Стробинг

Не следвайте безразсъдно тенденциите. Стробинг (модерно контуриране на лицето с хайлайтър) на мястото в грима за специален повод: той е перфектното допълнение към гламурната визия и ще ви помогне да блеснете на всяко парти.Такъв специален ефект обаче не е подходящ за снимки, тъй като силно трептене на скулите лесно може да се сбърка с мазен блясък. Сиянието на кожата „отвътре“ изглежда много по-добре на снимките. За да го създадете, трябва да добавите капка хайлайтър към фон дьо тена при нанасянето му.

Макси вежди

Акцентите на веждите все още са на мода. Вярно е, че трябва да сте по-внимателни с тази тенденция: не всеки има широки, „гъсти“ вежди а ла натурел. Рисувайки ги за себе си, много момичета забравят - и не забелязват как веждите "растат" до половината лице. Ако се увлечете твърде много, тогава на снимките няма да отклоните погледа си от красиви очи, а от гигантски вежди.

Ролован коректор

Гладкият, чист тон е задължителен за тези, които искат да изглеждат добре на снимките. Когато правите грим за фотосесия, трябва да обърнете внимание на детайлите: маскирайте несъвършенствата, уверете се, че коректорът не се събира, например, в гънките на кожата около очите - това придава неподреден грим виж.

Бучки от мигли

Още едно на пръв поглед дребно нещо, което може да развали снимките ви, е небрежно нанесената спирала. Слепени мигли, бучки, ефект на "крака на паяк" - това са другите неща, които трябва да избягвате, ако искате да изглеждате добре на снимки.

"

Категория: