Необходимо е да се подходи разумно към избора на маникюр за плажа: покритието трябва да се окаже не само красиво, но и устойчиво. Какво е необходимо за това? Разказване

Когато избирате "плажен" вариант на маникюр, трябва да имате предвид няколко фактора. Първо, трябва да е устойчиво - поради излагане на слънце, пясък и морска вода лаковото покритие може да не издържи дори седмица. Второ, за да привлечете вниманието - така че поне за известно време забравете за сдържаните, пастелни нюанси в маникюра за морето и дайте предпочитание на ярки и наситени цветове и сложни дизайни.

Запомнете няколко правила за маникюр за морето

1Горнището и основата са вашите задължителни неща

Ако искате маникюрът ви да оцелее на плажа, защитете ноктите си и не пренебрегвайте базовите и топ лаковете.

2Внимание към детайла

Не нанасяйте дебел слой лак - по-добре нанесете няколко тънки слоя, като оставяте всеки да изсъхне добре.

3Актуализиране на покритието

Използвате обикновен вместо гел лак? Не забравяйте редовно да подновявате покритието и ежедневно да нанасяте топ лак върху ноктите си, така че цветът на лака да не губи наситеност под въздействието на външни фактори.

4Къси нокти - категорично "да"

Дайте предпочитание на късите нокти - това, първо, ще удължи издръжливостта на маникюра, и второ, вероятността да повредите или счупите нокътя (особено ако останалата част е активна) е много по-малка.

5Не забравяйте да хидратирате кожичките си

И толкова суха, като правило, кутикулата под въздействието на солена вода и пясък може да няма още повече влага. За да предотвратите разцепването на ноктите, редовно овлажнявайте кутикулата - специално масло ще се справи с това.

6SPF защита

През лятото не само кожата на лицето и тялото се нуждае от SPF защита: ноктите също се нуждаят от нея. Изберете от лак за нокти, основни лакове и топ лакове със слънцезащитен крем, за да сте сигурни, че ноктите ви са правилно поддържани.

7Обмислете го предварително

Ако е възможно, винаги носете със себе си на плажа шишенце лак за нокти - в случай че покритието се "счупи" , можете бързо да оправите ситуацията.

8гел лак

Разбира се, най-добрият вариант за "плажно" покритие ще бъде гел лак. Можете да прочетете за неговите характеристики тук.

След като сте решили какво ще е покритието и как да осигурите максималната му издръжливост, преминете към избора на дизайн. За да ви помогнем - нашата селекция от снимки от социалните мрежи.

морска тема

Морската тема в маникюра се играе по различни начини - това важи не само за нюансите, но и за самата ноктопластика: можете например да нарисувате вълни върху ноктите си.

© Hunterara© hannahroxit© nailallie© ninanailedit© stephstonenails

Твърдо

Едноцветно покритие - защо не? Между другото, той може да бъде разнообразен с омбре ефект (преходът между цветовете не на отделен нокът, а от един пръст на друг) или малки ярки детайли - например блестящи "грах" или кристали.

© чилхаус© hannahroxit© hannahroxit© paintboxnails

Отрицателно пространство

Маникюрите с негативно пространство са на мода от няколко години. Този дизайн може да е различен, основното е, че някои области на покритието остават небоядисани.

© mpnails© nailsbyharlig

Необичаен френски

Френският е класика и за мнозина такъв маникюр вече не е новост. Но дори и в този случай можете да разнообразите обичайния вариант и да намерите интересна алтернатива за него. Какво? Възприемете работата на професионалисти.

© myyou_london© oliveandjune© purplenailbox

Дъга

Не можете да изберете един от ярките цветове? Това не е задължително! Дизайнът на дъгата е чудесен начин за решаване на този проблем.

© nailallie© stephstonenails

Още идеи

Тропически, "звезден" , хромиран - като цяло "плажният" маникюр е ограничен само от вашето въображение. Вдъхновете се от нашата селекция и изберете дизайна, който харесвате.

© so_nailicious© aliciatnails© astrowifey© ciaomanhattan2012© nailallie© nailsbyharlig© ninanailedit© oliveandjune© палто© purplenailbox

"

Категория: