Две в едно: подчертайте цвета на очите и скрийте надвисналия клепач. Разказваме как синеоките могат да се справят и с двете задачи с грим

Когато трябва да вземете под внимание в грима, първо, проблема с предстоящия клепач (и да го разрешите в същото време), и второ, цвета на очите, не можете да минете, без да следвате специални правила.

Първо, важно е да разберете как да премахнете надвеса. Тази особеност на структурата на лицето създава много ограничения за тези, които обичат да акцентират върху очите в грима. Кои са най-важните?

1Няма грунд никъде

Често движещият се клепач влиза в контакт с надвисналия клепач. Последствието са следи от сенки, очна линия, спирала по кожата. По същата причина козметиката може да се търкаля, размазва. Така че всички усилия за създаване на изображение ще отидат в канала. Базата ще помогне да се избегнат тези проблеми.

2Без блясък!

Сенките с блясък са забранени. Shimmer създава ефект на обем и съответно подобрява надвеса. Проблемът само ще се влоши. Изходът е да използвате матови вместо блестящи текстури.

3Диаграма "Не" .

На тези, които имат надвиснал клепач, не се препоръчва да рисуват графични стрелки. С отворени очи, дори най-равните, чисти линии ще се превърнат в начупени извивки. Вместо стрелки е по-добре да изберете опушени очи с акцент върху гънката. Вече сме говорили за това как да направим такъв грим за предстоящия век тук.

© photomedia© photomedia© photomedia© photomedia© photomedia© photomedia© photomediaВажно е да изберете правилните нюанси в грима. Цветове от розовата гама, ярко синьо и синьо-черно, кафяво, слива, злато, мед, бронз (задължително с метален ефект) - това е, което най-много подхожда на момичетата със сини очи.

Какви опции за грим трябва да се имат предвид за тези, които имат надвиснали всичко и сини очи?

1меки стрели

Вариантът “всеки ден” е очна линия на горния клепач с мек молив в тъмно синьо. Лекото засенчване на линията ще създаде опушен ефект, който ще добави дълбочина към външния вид.

2рязане

Тази техника е идеална за предстоящия век. Долната линия е да използвате тъмен нюанс на сенките, за да нарисувате гънка, която поради надвисване може изобщо да не се вижда.Вече говорихме за тази техника в този материал. Акцент върху гънката може да бъде допълнен с опушени очи, направени с такива сенки.

3Дим във външния ъгъл

Не е нужно да правите класическо опушено. Можете да нанесете кафяви сенки с матова текстура по външния край на очите и след това да ги смесите нагоре, така че тъмният цвят да „изяде“ обема. Това визуално ще скрие надвеса.

Знаете ли други трикове, които помагат да скриете висящия клепач?

Категория: