За да работите с очна линия като професионален гримьор, за да получите образцови стрелки с чиста "опашка" и ефектни котешки очи, трябва да вземете предвид няколко прости трика

1между миглите

Тънка заострена стрелка е опция за грим за всеки ден. Следният трик ще ви помогне да го направите ефектен вечер: трябва да използвате същата очна линия или например да боядисате пространството между миглите с мек молив-кайал. Гримът веднага ще стане по-„умен“.

2Хартиено тиксо

Този трик помага на всички, които все още не се чувстват уверени с течната очна линия. За да не трепнат, оставяйки черно петно върху клепача, използвайте лента от хартиена лента. Залепен до външния ъгъл на окото, той ще ви помогне да нарисувате чиста, равномерна "опашка" към всяка стрелка. Между другото, залепващата лента може да бъде полезна в грима не само за това.

3Линия "Чернова" .

Преди да боядисате очите си с очна линия (гел, течна - всякаква), маркирайте "грубата" линия със сенки. Тези стрелки могат лесно да се регулират. След като постигнете желания контур, просто прекарайте пръст върху обичайната очна линия или кайал.

4Пунктирана линия

Още един лайфхак за начинаещи: преди да нарисувате линия с очна линия, поставете няколко точки подред по контура на миглите. Като ги свържете, ще получите, ако не перфектни, то със сигурност достойни стрели.

5Ръцете на масата!

Не всеки смята, че причината за неуспехите в опитите да нарисувате стрелите на съня може да е неправилната позиция на ръцете.Ако държите ръцете си на тежест, без опора, те така или иначе леко треперят - така че не можете уверено да начертаете права линия. Така че, когато рисувате стрелки, трябва да поставите лакти на масата - нещата веднага ще вървят гладко.

6бяла подплата

Би било хубаво в козметичната ви чантичка да имате не само черна, но и бяла очна линия или молив. Този инструмент може да бъде полезен за няколко цели едновременно. Например, тя ще служи като отлична основа за сенки. Очертайте клепача с бял молив, така че сенките, нанесени отгоре, да изглеждат по-ярки и по-добре задържани (те ще се фиксират добре върху кремообразната текстура на молива). За други продукти, които вършат добра работа като основа за клепачи, писахме тук.

7ефект на увеличение

Още един трик с бяла очна линия ще направи очите ви да изглеждат по-големи. И също така - "отворете" погледа (в дните на липса на сън този трик ще бъде особено полезен). За да направите това, с бяла линия, просто трябва да донесете лигавицата на долния клепач. Можете да прочетете за други възможности за визуално уголемяване на очите тук.

8бели стрелки

Експериментирайте и нарисувайте стрелки с бяла очна линия? Защо не. Те ще направят изображението по-леко, по-леко и ефирно и ще бъдат чудесно допълнение към ярък акцент върху устните или, например, „грим без грим“.

9Текстура

Рисуването на стрелки с молив се оказа не толкова удобно? Бюти блогърите намериха начин да поправят ситуацията: ако разтопите стилуса, като го държите малко над запалена свещ, получавате гел очна линия. След това може да се нанесе върху клепача с четка.

10Без грешки

Няколко трика за тези, които не искат да отмиват целия си грим от очите, ако очната линия е размазана. Първо, петното може просто да се боядиса с коректор. Второ, избършете с прозрачен балсам или гланц за устни - в случай, че нямате нищо друго под ръка. Вече говорихме за други необичайни възможности за използване на обичайните продукти за грим в този материал.

Използвате ли очна линия за създаване на грим за очи? Напишете коментар.

Категория: