Казваме ви как да нанесете черни сенки в грима, така че да не създават отблъскващ вид

Черните сенки се използват главно за опушен грим на очите и изискват различни възможности за нанасяне в зависимост от тяхната текстура.

Сухи черни сенки

 • Сухите черни сенки се нанасят най-добре върху грунд, за да не се ронят под очите и да не изглеждат като синини под очите или мръсотия. Тук вече говорихме за предимствата на основата под сенките. За да подобрите черния пигмент (за да получите наситен черен цвят), можете да нанесете сухи черни сенки върху кремове от същия цвят или субстрат „молив“.Във втория случай просто запълнете цялото пространство на движещия се клепач с черен молив.
 • Нанесете черни сенки с потупващи движения, за да не се ронят и да издържат по-дълго. Това трябва да се направи и за интензивността на цвета. Сухите черни сенки за очи могат да се използват и като очна линия, като ги смесите на гърба на ръката си със специална смесваща течност, която превръща сенките в очна линия.

Кремави черни сенки

 • Можете красиво да гримирате очите си с кремообразни черни сенки. Те могат да се използват самостоятелно или след нанасяне можете да добавите прозрачен гланц за устни отгоре и да постигнете ефекта на мокри клепачи. Тази техника изглежда особено добре, когато използвате черни сенки.
 • Кремави черни сенки, нанесени с тънка четка, могат да се използват като очна линия.

Вижте избора на снимки за различни опции за грим с помощта на черни сенки и също използвайте това видео, за да повторите визия!

© GettyImages© GettyImages© GettyImages© GettyImages© GettyImages© GettyImages© GettyImages© GettyImages

Най-добрите опции за черни сенки, които сме събрали в нашия рейтинг:

 • Горещи единични сенки за очи, Професионален грим NYX

  Гамата сенки за очи Hot Singles се предлага в класически основни цветове и тази черна версия с въглен е идеална за създаване на емблематични опушени очи. Сенките имат ултра фино смилане и висока концентрация на цветен пигмент, така че гримът е много наситен. Освен това, благодарение на своята текстура, те матират и изравняват кожата на клепача, така че могат да се използват дори без праймър.

 • Сенки за очи, Urban Decay

  Гамата сенки за очи на Urban Decay има мека текстура, която я прави невероятно лесна за смесване, което прави лесно създаването на желания „пушек“ върху клепачите. Освен това в състава има специални молекули: те свързват цветните пигменти и осигуряват удобно нанасяне и издръжливост през целия ден.

 • Shadow Palette The Rock Nudes, Maybelline

  Тази палитра съдържа богати цветове на перлени и матови текстури. С тяхна помощ можете да създадете стотици различни визии – от нежни абитуриентски до класически смели опушени. Допълнителен бонус е 12-часово носене.

 • Сенки за очи Ombre Hypnôse Mono, Lancôme.

  Ombre Hypnôse Mono матови сенки за очи съдържат уникална молекула, която изглажда кожата на клепачите и я насища с етерични масла, които са отговорни за яркостта на цвета. При нанасяне сенките за очи се плъзгат плавно за безупречен завършек през целия ден.

 • Color Riche L'Ombre Pure, L'Oréal Paris

  Сенки от светли и полупрозрачни до дълбоки и наситени, от светъл сатен до плътен мат: всичко, което сърцето ви желае в една палитра. И, разбира се, перфектните черни сенки също са тук: те се нанасят лесно, преливат се добре и не оставят усещане за „мръсотия“ по лицето.

  "

Категория: