Нов вариант на маникюр със "специални ефекти" , който успя да завладее бютихолиците онлайн, са "кварцовите" нокти. Прочетете повече за тази любопитна пролетна тенденция

"Звездно небе" , мрамориране, "счупено стъкло" - ефекти в дизайна на ноктите вече са добре познати на феновете на необичайния маникюр. Сега още една тенденция набира популярност - "розов кварц" върху ноктите. Както винаги, любовта на майсторите на маникюра към експериментите доведе до появата му: те решиха, че този камък, който между другото символизира нежността на любовните чувства, може да се превърне в декорация за ноктите.И се оказаха прави. Полупрозрачно покритие с млечен розов нюанс, леко „замъглено“ отвътре, с едва забележими ивици, изглежда необичайно: такова изкуство за нокти ще покаже желанието да бъдете оригинални в детайли. И също така ще помогне да се допълни изображението в духа на пролетните тенденции - пастелните цветове са на мода.

Маникюрът с ефект на розов кварц на пръв поглед изглежда като дизайн, който само опитен майстор може да изпълни. Въпреки това, ако следвате инструкциите, можете сами да получите розов кварц върху ноктите си. Само няколко стъпки:

1База

Първо, ноктите трябва да бъдат покрити с няколко слоя розов лак. Имайте предвид, че за да създадете ефекта на розов кварц, ще ви трябва полупрозрачен нюанс - един от тези, които се използват като фон за френски маникюр. Romper Room или, например, Need a Vacation от Essie са подходящи варианти. Самият нюанс обаче не е толкова важен, колкото текстурата: лакът не трябва да е „плътен“, в противен случай няма да работи за създаване на „кристален“ ефект.

2рисуване

И двата слоя розов лак за нокти трябва да изсъхнат добре, преди да започнете да правите ивици, благодарение на които маникюрът придобива точно тази кварцова прозрачност. Много е просто: с помощта на бял или перлен лак с лек блясък трябва да украсите ноктите си с хаотични шарки с клечка за зъби, игла или специална четка за маникюр. Криви с прекъсвания, линии-щрихи - свободата на творчеството е добре дошла, защото не може да се говори за геометрия в маникюр с ефект на розов кварц. Вярно е, че тези линии трябва да се опитат да бъдат леко замъглени. Това ще помогне, включително нанасянето на нов слой полупрозрачен розов лак върху шарките, които все още не са изсъхнали. Този материал ще ви помогне да изберете розов лак за нокти.

3Топ лак

Както всеки маникюр, кварцовото изкуство за нокти е най-добре да се фиксира отгоре с „финишно“ покритие. Изчакайте, докато всички предишни слоеве лак изсъхнат напълно, така че нищо да не развали рисунката, която сте създали.

© leslieannng© luminousnaildesign© stashhouseaz

"

Категория: