Разказваме за минималния набор от козметика, която ще ви помогне да бъдете неустоими във всяка ситуация

1Кърпички за премахване на грим

Може да бъде малка опаковка кърпички за премахване на грим за лице и очи. Също така в продажба има салфетки в индивидуални опаковки: тези „самотници“ са удобни за носене със себе си. Дръжте голям пакет кърпички (като Be Gone Makeup на NYX Professional Makeup) в чекмеджето на бюрото си, за всеки случай.

2Крем за лице

Желателно е да е крем две в едно: и за лице, и за очи. Съвет: ако купувате любимия си крем в големи количества наведнъж, запасете се с малък контейнер, в който можете да изсипете малка порция и да го носите със себе си.

3грунд за лице

Праймърът за лице може да бъде всичко: да матира и скрие разширените пори, да придава блясък или да коригира тена. Трябва да го изберете въз основа на вашия тип кожа и предпочитания.

4фондация

Основата за вашата основна чанта за грим е най-добре да изберете в малко количество. Или може да са мостри на любимия ви продукт, които да поискате от консултанти във фирмения магазин на марката.

5Коректор или коректор

Коректорът е полезен не само за прикриване на несъвършенствата по кожата или за прикриване на синини под очите. Освен това има по-малко неясни приложения, така че може да бъде полезен в различни ситуации. Говорихме повече в тази статия.

6Балсам за устни

През топлия сезон изберете варианти с SPF защита: такива продукти са устойчиви на отрицателните ефекти на слънчевата светлина. И за това кой балсам да изберем за зимата, говорихме тук.

7мастило

Макарата е едно от първите неща, които трябва да поставите в несесера си с гримове. Освежете изображението, подчертайте очите, превърнете дневния грим във вечерен - всичко е за нея.

8Прах

Може да е матиращо лек или по-плътен в зависимост от вашия тип кожа. Пудрата може да бъде заменена с матиращи кърпички.

9Кремав руж

По-добре е продуктът две в едно: руж и боя за устни.

10Помада

И не сам! Имате нужда от по-светъл за дневен грим, по-тъмен вариант за вечерен и класически червен.

единадесетИнструмент за вежди

Продукти за вежди изберете според вашите предпочитания: може да бъде молив, сенки и восък или гел за вежди.

12Неутрални сенки или универсална палитра

Вашата основна козметична чанта трябва да има минимален набор от сенки за очи за създаване на грим. Например, това могат да бъдат голи нюанси или палитра с нюанси, избрани специално за вас. Говорихме за това как да изберем универсална палитра за грим за очи в тази статия.

А какви продукти има в базовата ти козметична чантичка? Споделете в коментарите.

Категория: