Съвети за гримьор, които да ви помогнат да направите правилния избор

  • Когато купувате матово червило, първо трябва да обърнете внимание на неговия състав. Количеството на течните компоненти трябва да бъде не по-малко, отколкото в обикновеното червило, тогава няма да изсуши устните и ще легне добре. Но е невъзможно да се определи този параметър на око, така че потърсете пчелен восък или други овлажняващи съставки в състава.
  • Матовото червило не е подходящо за сухи устни, така че първо ги подредете. Но не забравяйте, че ако матовото червило съдържа витамини и масла, то подхранва устните и ги овлажнява, въпреки матовостта си.

  • Матовите червила в тъмни нюанси правят устните малко по-малки, а светлите, напротив, придават обем. Това трябва да се има предвид при закупуване и използване на червило. Освен това, за да получите перфектен резултат, нанесете матово червило според правилата.

Качественото матово червило трябва да се нанася лесно и равномерно. Потърсете масла, които се изпаряват след нанасяне, оставяйки покритието матово.

Как да изберем матов цвят на червилото?

  • Червеното червило отива на всички, просто трябва да изберете своя нюанс: от червено-оранжев (топли нюанси) или тъмночервен (студени нюанси). Недостатъкът е, че не винаги може да се използва в дневния грим, този нюанс е по-подходящ за вечерта.
  • Розовото е подходящо за дневен грим и също трябва да е съобразено с вашия тип кожа.

  • Неутралните нюд нюанси (от бледорозово до бежово) са подходящи както за ежедневен грим, така и за вечерен.

  • Лилавите (люляк, фуксия) не са подходящи за грим за всеки ден, но могат да подчертаят благоприятно красотата на устните ви във вечерния грим.

Кейти Пери © GettyImagesРиана © GettyImagesЕва Лонгория © GettyImagesЗендая © GettyImagesТейлър Суифт © GettyImages

Категория: