Купол, вентилатор, ъгъл: коя четка за какво е? Разбор на 15 типа

Правилната козметична четка улеснява процеса на нанасяне на грим и спомага за повторението на изображението с филигранна прецизност. Преди да говорим подробно за различните видове четки, нека разгледаме основните правила, които трябва да се спазват при избора им.

  • Четките с естествен косъм се използват за прахообразни и сухи текстури, по-удобно е да нанасяте течни и кремообразни продукти с изкуствена четка.Естествените влакна „улавят” пигмента по-добре и спомагат за разпределянето на продукта върху кожата без петна. Четките за косми от катерици се считат за най-добрите (и, разбира се, те са най-скъпите), четките за кози косми са друг достоен вариант. Синтетичният косъм осигурява по-прецизно нанасяне. Синтетичната коса не е толкова пореста като естествената коса, така че не абсорбира твърде много продукт и също така е по-лесна за измиване.
  • Минималния комплект за грим се състои от четири четки: голяма четка за пудра, по-малка пухкава четка за руж, бронзант и хайлайтър, четка с размер на розов нокът за нанасяне на сенки и по-малка и пухкава за смесвайки ги.
  • Не пестете от четки и изберете най-скъпите четки, които можете да си позволите. При правилна употреба те ще ви служат с години.

Съставихме подробно ръководство, за да ви помогнем да разберете четките за грим, които професионалистите използват.

Тон

Дори ако сте свикнали да нанасяте фон дьо тен с пръсти и вместо сух руж да използвате боя за устни и да я разнасяте с гъба, вижте нашия списък с полезни четки за грим. Може би това ще ви накара да преразгледате навиците си.

Четка за контуриране. Предназначен за нанасяне на бронзант, руж и продукти за сухо скулптуриране. Такива четки обикновено имат наклонен разрез и меки, гъсти косми, които ви позволяват да разпределите продукта върху кожата без "пропуски" . Наклоненият разрез на четините улеснява нанасянето на средства върху скулите. Beauty trick: нанесете контуриращ продукт с два нюанса по-тъмен от тена на кожата ви под скулите, за да подчертаете естествения им контур © Makeup.ru.Вентилаторна четка. Има две основни области на приложение. Използвайте го, за да нанесете бронзант или хайлайтър, ако искате да създадете ефект на мека сияйна кожа или лек загар: безтегловните влакна ви позволяват да нанесете продукта в полупрозрачен слой.Също така ветрилообразната четка може да се използва за коригиране на грешки в грима - например, изчеткване на паднали сенки. Малка четка с вентилатор често се използва при създаване на изкуство за нокти © Makeup.ru.Четка за пудра. Четката има дълги, пухкави и меки косми, които могат да разпределят равномерно пудрата, без да утежняват грима. Най-добрият вариант е със заоблен връх. В зависимост от размера, един и същи тип четка може да се използва за руж или бронзант © Makeup.ruЧетка за коректор. Предназначен да скрие тъмните кръгове под очите и да маскира несъвършенствата на кожата с коректор. Купчината на такава четка трябва да е синтетична, по-добре е да има заострен връх: по този начин е по-лесно да се покрият незначителни дефекти. Същата четка може да се използва за коригиране на грима на устните, ако червилото е излязло малко извън контурите © Makeup.ru.Четка за руж. Малко по-малък от пудрата и изпъкнал с дълги, много меки влакна.Друга разлика от четките за „прах“ е, че тази форма ви позволява да нанесете продукта в по-плътен и забележим слой, като същевременно ви позволява да го засенчите правилно © Makeup.ru.Четка за основа. Използвайте тази четка със синтетичен косъм, за да нанесете течен или кремообразен фон дьо тен. Може да се използва и вместо четка за коректор, ако последната не е налична. Такава четка може да бъде пухкава, куполообразна или със скосен ръб, но класическата се счита за плоска със заоблен край. За начинаещи това е най-лесният начин да използвате © Makeup.ru.

Очи

Преди да започнете да гримирате очите си, вижте идеите в нашия раздел Видеоклипове. И разбира се, сглобете правилния комплект козметични четки.

Основна четка за сенки. Четката с мек косъм и заоблен връх е идеална за нанасяне и разпределяне на сенки. Върхът му трябва да е по-малък от размера на клепача ви. Уверете се, че когато работите с движещ се клепач, сенките се разпределят равномерно и четката не надрасква кожата © Makeup.ruЧетка за сенки за очи. Удължена, закръглена и пухкава, не прекалено плътна и по-" рехава" в сравнение с основната четка за сенки. Използвайте го, за да смесите сенки или очна линия, да създадете „дим“ върху клепачите или да смесите няколко нюанса © Makeup.ruЧетка за очна линия. Подходящ както за течни, гел и кремообразни очни линии, така и за сухи сенки, които планирате да използвате вместо очна линия. Супер тънък и тънък връх ви позволява да създавате идеално гладки линии © Makeup.ruЧетка за вежди. Сенки, червило или восък - тази четка е полезна при работа с всякакъв вид продукти за вежди и ще им помогне да им придадете по-спретнат и добре поддържан вид © Makeup.ruКуполна четка. Тези синтетични четки ви позволяват да вземете повече пигмент. Предназначен за преливане на сенки в областта под веждата или по линията на миглите. Това е удобно за създаване на по-ясни граници между два нюанса, както и за оцветяване на кремообразни и гел текстури: коректор под веждите, молив покрай миглите, кремави сенки © Makeup.ru.Четка за гънки на клепачите. Малка плътна четка с леко заострен връх е удобна за нанасяне и преливане на сенки в гънката на клепача. За нея е удобно да прелива очната линия по клепача или да прави по-ярки, по-прецизни и по-тъмни акценти в гънката на клепача © Makeup.ruЧетка за сенки под ъгъл. Ако говорим за четка от естествен косъм, тя ще ви бъде полезна за подчертаване на линиите на миглите със сенки и за преливане на сенки за вежди. Ако имате пред себе си вариант със синтетичен косъм, с помощта на такава четка можете да довършите липсващите косъмчета при гримиране на веждите © Makeup.ru.Четка за мигли и вежди. Използва се за разделяне на мигли и премахване на бучки от спирала. Използвайте пухкавата страна на четката, за да изчеткате веждите си. Ще помогне за смесването на молива или сенките за вежди, така че да няма ясни граници, може да се използва за премахване на излишния гел за вежди © Makeup.ru.

Четка за устни

Тънката, заострена четка ви помага да нанесете перфектно червилото, без да използвате молив за устни, да създадете модерен омбре ефект или да копирате една от опциите за смело изкуство на устните. Използвайте тази четка, когато работите със сложни нюанси и текстури на червила, които не се разнасят добре върху кожата.

Разбрахте различните видове четки за грим? Следващата стъпка е да научите как да миете четки у дома и къде да ги съхранявате. И също така съберете своя „минимален набор“, като гледате нашето видео:

Категория: