Премахнете автобронзанта от козметичната чанта и се научете как да използвате очна линия! Актьорът Александър Соколовски отговаря на 10-те най-популярни въпроса за грима и коментира ярки тенденции за красота

1Вярно ли е, че мъжете харесват най-много „грим без грим“?

Понякога гримът изобщо не е необходим - в басейна, сауната, на ски пистата. По принцип не съм привърженик на „бойната боя“, но има ситуации (вечерно излизане, премиера), когато липсата на грим е лош тон. Така че наистина зависи от ситуацията.

2Червено червило: да или не?

Само в комбинация с вечерна рокля!

3Какво ще кажете за изкуствените мигли?

Изкуствените мигли винаги се виждат, така че е най-добре да ги използвате само на творчески фотосесии или партита. Но удължените мигли са приемливи - в случай, че са добре и талантливо направени.

4Струва ли си да рисувате стрелки на очите?

Да! Определено.

5Как се чувствате за блестящи или ярки сенки?

Блестящите и ярки сенки отвличат вниманието от очите, така че е по-добре да не ги използвате.

6Най-добрият и най-лошият, според вас, вариант за вечерен грим за момиче?

Най-ужасният вариант за грим по принцип е когато изглежда изкуствено: изкуствени мигли, изкуствени нокти, ярки сенки, червено червило. Това е разрешено само на Хелоуин.

Скандалният външен вид подсказва, че човек няма какво повече да вземе.

Аз съм за минимализма, но това може да е продиктувано от постоянно повишено внимание - не искам спътникът ми да го привлича още повече.Не разбирам защо са нужни кисели ярки цветове в грима: само малко корекция на очите и неутрално червило на устните.

7Какви грешки в грима наистина забелязват мъжете?

Първото нещо, което забелязвам, са неумело набръчкани очи, неравни черни ръбове на очите, криви стрелки. Тонът вече е втората стъпка, изобщо не го забелязвам. Винаги се виждат и "големите" боядисани вежди.

8Кои неща, свързани с грима, ви дразнят най-много?

Дразни ме "неправилният" тен, неестественият тен. Бих искал веднага да попитам: „Защо сте толкова оранжеви?!“. Но лепкавият гланц за устни, например, изобщо не ме притеснява: няма какво да целувам по устните, когато върху тях има гланц! Има и бузи и шия за това, например.

9Какво червило трябва да остави жената в чантата си с гримове?

Необходимо е да оставим универсалното червило - това, което определено ще пасне на възможно най-много тоалети. Ето защо гласувам за бежово!

10Какъв трябва да бъде гримът на веждите?

Зависи много от външния вид - например Моника Белучи винаги има светли вежди и изглежда много готино. Но ако сте блондинка с слаби черти, прекалено изпъкналите вежди ще изглеждат странно. На първо място, те трябва да бъдат добре поддържани, но никой не е отменил експериментите!

Черна очна линия, сияйна кожа, необичайно червило: помолихме Александър да коментира основните тенденции в грима през последните сезони.

Ярък руж В тази форма, както на снимката, ярък руж изглежда съвсем нормално и естествено. Но ако добавите малко повече руж, този външен вид ще бъде смущаващ. © fotoimedia/imaxtreeЧервила с необичайни цветове Това не би ме привлякло! Необичайните червила са оправдани само ако говорим за някаква творческа история. Вземете тоалет, чадър от същия цвят - и за фотосесия! © fotoimedia/imaxtreeЯрко червило в комбинация с минимален грим не ми харесва. Очите трябва да изпъкват, а устните на жените са красиви сами по себе си: криенето им от очите под слой грим не е добре. © fotoimedia/imaxtreeСияйна кожа Сияещата кожа изглежда красива на снимки и при подходяща светлина, но в ежедневието е по-вероятно да напомня за мазна кожа. © fotoimedia/imaxtreeЯрки сенки съм категорично против! Не ми харесва, когато гримът отвлича вниманието от очите и се взирате в лицето на събеседника. © fotoimedia/imaxtreeБлестящи клепачи За първи път виждам такива вежди! В комбинация с тези сенки изглежда необичайно, но със строга вечерна рокля едва ли си представям такъв образ. Въпреки че, ако не прекалявате с искри, това е интересен вариант. © fotoimedia/imaxtreeЧерната очна линия перфектно подчертава очите и не отвлича вниманието от тях. Като цяло много харесвам тази визия: очите са перфектно очертани, устните са леко докоснати от неутрален гланц и почти няма руж. © fotoimedia/imaxtreeСмоуки айс Смоуки айс ми харесва, но е по-добре да правите този грим рядко, от време на време. В противен случай хората около вас може да не ви разпознаят в „обикновения“ грим. © fotoimedia/imaxtree

Категория: